Fermierii din Cluj și Mureș vor prelua Fabrica de Zahăr de la Ludus cu ajutorul Guvernului

0
Sfcla

Fabrica de Zahăr de la Luduș ar urma să fie preluată de către fermierii din Cluj și Mureș, producători de sfeclă, a anunțat Ministerul Agriculturii. Guvernul va interveni la rândul său în susținerea demersului, în condițiile în care fabrica de zahăr de la Luduș a devenit importantă pentru securitatea alimentară a României.

Ințiativa de a prelua fabrica de zahăr de la Luduș va consolida poziția fermierilor din Cluj și Mureș în industria alimentară deoarece prelucrarea zahărului deschide poarta și spre investiții secundare în industria alimentară.

Vineri, 13 mai 2022, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian CHESNOIU a avut o întâlnire cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr. La discuțiile de la sediul ministerului au participat reprezentanții Asociației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr ”Beta Luduș” și ai Federației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România.

În cadrul discuțiilor de zilele trecute cu managementul companiei Tereos, am prezentat soluțiile care s-au desprins în urma dialogului cu dumneavoastră, cultivatorii de sfeclă de zahăr, iar conducerea companiei și-a arătat disponibilitatea pentru demararea negocierilor privind vânzarea fabricii. Vreau să vă asigur în continuare de întreaga disponibilitate pentru derularea acestui proces care să ducă la menținerea în activitate a fabricii de zahăr de la Luduș, păstrarea locurilor de muncă de acolo și continuarea activității de către fermierii din zonă”, a declarat ministrul Chesnoiu

În cadrul discuțiilor de astăzi, 13 mai 2022, reprezentanții fermierilor și-au luat angajamentul să demareze negocierile pentru preluarea investiției de la deținătorii francezi, urmând ca în perioada următoare să fie organizată o întâlnire cu managementul companiei Tereos România, în prezența ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.