Ginerele Primarului Turzii acuzat că-și construiește ilegal casa. ”Poliția Locală ar trebui să cerceteze și să-l amendeze”, susțin funcționari din Primăria Turda

0
Ginerele Primarului Turzii Acuzat C I Construie Te Ilegal Casa Poli Ia Local Ar Trebui S Cerceteze I S L Amendeze Sus In Func Ionari Din Prim Ria Turda

Bogdan Ionuț Bobic este acuzat de către un funcționar din Primăria Turda că-și construiește o casă cu nerespectarea autorizației de construire. Fapta ar putea duce la suspendarea lucrărilor, dacă Inspectoratul de Stat în Construcții ar constata fapta.

Sesizarea cu privire la o posibilă încălcare a legislației în construcții de către ginerele primarului Turzii a fost făcută prin intermediul unui e-mail trimis de un funcționar public din Primăria Turda care explică cum poate fi găsită parcela pe portatul eterrra al ANCPI, care e încălcarea legală și cum poate fi sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții ca lucrară să fie oprită.

Acesta susține că Bobic își construiește casa parțial pe un teren necadastrat pentru care nu există certificat de urbanism și autorizație de construire emise. ”Cetățenii așteaptă și câte doi ani să obțină aprobări și ar lua amenzi pentru așa ceva. Cu ginerele, se poate”, spune funcționarul. Acesta a mai precizat și că s-a gândit să sesizeze fapta ca avertizor de integritate dar susține că nu are încredere în mecanismele de protecție din România.

Bogdan Bobic a fost contactat pe adresa de e-mail publică pentru un punct de vedere,dar acesta nu a fost formulat.

ANCPI precizează că baza sa de date poate fi lipsită de acuratețe, dar topografii consultați de Politică și Putere au concluzionat că imobilul depășește cadastralul pentru care s-a dat autorizația de construire.

Potrivit funcționarului public, construcția casei ginerului și fiicei primarului Turzii s-a extins pe un teren necadastrat, deși legea interzice acest lucru. În e-mail se mai precizează că Inspectoratul de Stat în Construcții ar avea suficiente argumente legale să oprească construcția iar Poliția Locală Turda ar trebui să-l amendeze pe ginerele primarului Turzii.

Pentru a verifica dacă informația este exactă, Politică și Putere a solicitat Primăriei Turda, la data de 5 aprilie o copie după Cerificatul de Urbanism și Autorizația de Construire. Primăria Turda a refuzat la 18 aprilie să furnizeze documentele cu caracter public dar în urma unei adrese suplimentare a transmis documentele solicitate la data de 26 aprilie 2022.

Din documentele transmise a rezultat că Bogdan Bobic și soția sa Oana Matei au obținut autorizația de construire pentru un imobil amplasat pe parcela cadastrală 63455 din Turda, un teren dezmembrat dintr-o parcelă ce a aparținut tatălui deputatei Cristina Burciu. Documentația cadastrală face referire exclusiv la parcela 63455 din interogarea bazei de date a ANCPI rezultă că imobilul construit de cei doi depășește limitele proprietății pentru care s-a emis autorizația.

cadastrubobic-1

În imaginea de mai sus se observă cum imobilul construit depășește perimetrul parcelei cadastrate.

Potrivit legii, executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare, emisă în condiţiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil – teren şi/sau construcţii – identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel. În vederea eliberării certificatului de urbanism, solicitantul – orice persoană fizică sau juridică interesată -se va adresa autorităţilor cu o cerere care va cuprinde atât elementele de identificare a imobilului pentru care se solicită certificatul de urbanism, respectiv localitate, număr cadastral şi număr decarte funciară, unde este cazul, dacă legea nu dispune altfel, cât şi elementele care definesc scopul solicitării.

Certificatul de Urbanism 468/2018 este emis pentru parcela 63455, și nu are nicio mențiune pentru parcela dreaptă. De altfel, chiar din documentele pe care familia Bobic le-a depus, rezultă cu claritate că parcela din dreapta era necadastrată la momentul eliberării autorizației.

Primăria și Poliția Locală Turda trebuie să explice dacă s-a încălcat autorizația de construire

Primăria Turda și Poliția Locală ar trebui să explice dacă s-a încălcat autorizația de construire deoarece vorbim de o persoană care este și lider politic dar și directorulul unei companii publice și rudă (afin) a primarului Turzii.

Terenul alăturat nu există cadastrat în bazele de date mai vechi, au confirmat topografii consultați de către Politică și Putere. ”Terenul pe care se construiește provine dintr-o dezmembrare și s-au făcut ceva actualizări-repoziționări, cu certitudine depășește limitele terenului cu cel putin 4m, latimea totală a terenului este de 24 sau 25 de metri. În cazul acesta nu a respectat Autorizația de Construire, a început edificarea unei construcții parțial în afara parcelei pentru care s-au primit avize. În plus a încălcat regimul proprietății dacă nu este proprietarul celuilalt teren”, au explicat topografii consultați de Politică și Putere.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.