Apa invadează curțile turdenilor, după lucrările proaste pe fonduri europene

0
Apa123

După scandalul străzii Bogata pentru care Primăria Turda a primit o amendă de la Inspectoratul de Stat în construcții, după trotuarele neterminate dar raportate ca lucrări finalizate din Băile Sărate, ori săpăturile de Micro III și IV ce blochează oamenii în blocuri, continuă revolta turdenilor privitoare la lucrările proaste din oraș.

Apa pluvială a făcut ravagii pe strada Alexandru Ioan Cuza din Turda și a intrat în casele oamenilor, Recent, USR Turda care este în opoziție pe plan local a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții care a constata că pe strada Alexandru Ioan Cuza lucrările sunt sub standardele de calitate. ISC a anunțat că a cerut refacerea lucrărilor.

Mântuială, pe bani mulți

O locuitoare de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Turda a filmat miercuri, 4 mai 2022, o ploaie torențială cu grindină, în timpul căreia curtea casei i-a fost inundată cu apa pluvială provenind din stradă. Oamenii reclamă faptul că lucrările cu fonduri europene, derulate prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, sunt sub standardele de calitate, prost proiectate și prost realizate.

În urmă cu o jumătate de an, pe strada Alexandru Ioan Cuza a izbucnit un alt scandal, când Poliția Locală a trimis somații cetățenilor să-și înlăture sisteme de scurgere pluviale de pe case ca să nu distrugă trotuarele. Trotuarele au fost proiectate și executate fără să prevadă sisteme de scurgere deși oamenii aveau montate pe case astfel de instalații de preluare a apei de ploaie. Locuitorii străzii din Turda au refuzat să-și demonteze sistemele iar Poliția Locală a renunțat în final la amenzile promise.

Situația de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Turda a fost descrisă drept o ”mântuială pe bani mulți”, de către președintele USR Turda, Ciprian Rigman. Acesta a atras atenția că situația de pe stradă nu este o excepție ci doar un exemplu al unei stări de fapt generalizate la nivelul municipiului Turda.

Consilierul local Adrian Nap, președintele PMP Turda a declarat pentru Politică și Putere că situația lucrărilor din Turda este inacceptabilă. ”Este o bătaie de joc la adresa turdenilor iar cineva trebuie să răspundă pentru asta”, a concluzionat Adrian Nap.

O altă locuitoare din Turda și-a manifestat supărarea, într-un alt videclip postat pe Facebook. ”Strada asta înclinată parcă e domnul primar după ce a luat câteva pahare”, se aude femeia, vorbind în videoclip.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.