Locatarii unui bloc din Turda s-au trezit cu facturi uriașe la apă. Apa e furnizată fără un indicator de performanță important

0
Apa De Ploaie 696x522

Locatarii unui bloc din Turda s-au trezit cu facturi uriașe la apă. Compania de Apă a recunoscut recent că încală contractul de delegare

Locatarii unei asociații de pe strada Republicii 28 din Turda au primit facturi de peste 400 de lei la apă, fiecare. Oamenii spun că facturile sunt un abuz al Companiei de Apă Arieș.

Locatarii unei asociații din Turda au intrat în stare de șoc, după ce au primit facturi de peste 400 de lei la apa potabilă. Motivul ar fi acela că au înregistrat un consum uriaș, după ce s-a spart o țeavă de alimentare cu apă. Oamenii susțin însă că vina aparține Companiei de Apă Arieș care oprește apa, apoi o pornește cu o presiune necorespunzătoare. Printre locatari se numără și pensionari care nu știu ce s-a întâmplat de au primit astfel de facturi. ”Țeava s-a spart în exterior, pe stradă. N-aș putea spune dacă a fost înainte sau după contor. Sunt însă sigură că atunci când dau drumul la apă presiunea e prea mare. Chiar și așa, o factură de 400 de lei la apă e prea mare”, povestește o femeie de 62 de ani, din bloc. Compania de Apă Arieș nu a explicat public dacă a înregistrat incidente majore la asociațiile de proprierari care să ducă la emiterea unor facturi de mii de lei.

Caa123

Compania de Apă a recunoscut că de 10 ani nu respectă contractul de delegare

Recent, Compania de Apă Arieș a recunoscut în fața unei instanțe de judecată că nu respectă Contractul de delegare al serviciului public de apă și canal. Compania de Apă a admis că operează serviciul de apă de la Turda fără unul din indicatorii cheie ai servicului de apă, respectiv pragurile statistice privitoare la opririle de apă. CAA a dat vina pe Asociația Apă Văii Arieșului și cei 13 primari care trebuiau să aprobe indicatorii de apă.

Acești indicatori trebuiau aprobați încă de acum 11 ani dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Practic, fără indicatorii de opriri de apă, Compania de Apă Arieș și Apa Văii Arieșului ar putea fi dați în judecată, dacă vreun consumator al serviciului ar dovedi că opririle de apă i-au produs prejudicii, în ultimii 10 ani.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.