Mai mult ”bossulică” la Congresul PNL, decât lider în orașul lui

0
Primari123

foto:Primarul Dorin Lojigan se dovedește un lider mai competent decât primarul Cristian Matei

Deși a fost un Cod ROȘU de intervenție la Turda și 6 persoane au murit dintre care 4 erau copii, primarul Turzii, Cristian Matei a preferat Congresul PNL, în loc să fie prezent la fața locului, pentru a coordona răspunsul autorităților locale. Turda are peste 1800 de persoane în același cartier.

În competiția zonală politică, primarul din Câmpia Turzii îi dă din nou clasă primarului de la Turda, la fel și subprefectul Răzvan Ciortea.

În primăvara anului 2016, un incendiu de proporții lovea comunitatea de romi Goldiș, din Câmpia Turzii. Primarul municipiului Câmpia Turzii s-a dus acolo pentru a coordona răspunsul autorităților locale. În tragedia de la Turda, primarul municipiului a ales să fie la București, deși potrivit legii este președintele Comitetului local pentru situații de urgență din oraș.

”Incidentul petrecut în cursul acestei dimineți pe strada Nicolae Teclu este o dramă fără margini, o tragedie cumplită. În aceste momente de grea încercare gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate cărora le transmit un mesaj de solidaritate și sincere condoleanțe”, transmitea primarul Turzii prin intermediul presei locale, în aceeași zi a accidentului. Dădea asigurări că situația e monitorizată de serviciile sociale.

Primarul a menționat că momentul tragic e exploatat ”fără rușine” de politicieni locali care s-au dus la fața locului. Singurul politician local prezent acolo a fost subprefectul Răzvan Ciortea.

Comportamentul primarului Turzii arată că prețuiește mai mult politica decât siguranța propriilor cetățeni și că nu dă doi bani pe tragedia propriilor alegători. Nici nu cred că a realizat că ar trebui să se întoarcă de urgență în oraș. A fost mai mișto pentru egoul lui să se dea rotund la Congresul PNL. Empatie și implicare, zero. Ciucă nici nu se putea alege fără votul lui Cristian Matei.

Peste tot în lumea normală, atunci când are loc o tragedie în comunitatea pe care o conduce, liderul este acolo, printre oameni. Nu poate face mereu mare lucru, dar arată că e solidar. Dacă e plecat se întoarce de urgență, dacă e pe picior de plecare își contramandează plecările, dacă e noaptea se scoală din somn. Așa procedează cu toții, de la președinți la primari. Când urganele lovesc țările lor, președinții se duc acolo la locul tragediei. Când incendiile sau inundațiile lovesc un oraș sau o comună, primarii sunt acolo la locul intervenției.

Cristian Matei nu e însă un lider, e un șef. Nici măcar un șef mare nu e, ci e doar un bossulică, în marea mulțime a liderilor PNL din sala de Congres de la București. ”La ăsta-i arde orașul și el se dă rotund pe aici. Doamne ferește”, ar fi comentat un primar din zonă despre fâțâiala lui Cristian Matei de la Congres.

Când pentru un lider politica e mai importantă ca viața propriilor cetățeni, atunci acel politician ar trebui să fie tras pe linie moartă, fie de către partid, fie de către alegători.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.