WIP România a demarat construirea fabricii de la Câmpia Turzii

0
Wip România A Demarat Construirea Fabricii De La Câmpia Turzii

Compania WIP România, specializată în producția de componente pentru mobilă, ce furnizează produse pentru compania IKEA a inaugurat astăzi, 16 martie, demararea lucrărilor de construire a fabricii din Câmpia Turzii. Investiția se ridică la circa 45 de milioane de euro și este considerată cea mai importantă ca valoare pentru Câmpia Turzii.

Noua fabrică de componente pentru mobilă a producătorului suedez se construiește în parcul industrial al Municipiului Câmpia Turzii. La semnarea contractului de preluare a terenurului, valoarea inițială a investiției a fost de circa 36 milioane de euro. Lucrările de construire a fabricii sunt executate de DEIFCO un antreprenor din Cluj Napoca cu 20 de ani de experiență în construcții industriale și stații de carburanți.

La evenimentul de inaugurare a lucrărilor au participat primarul Dorin Lojigan și Mats Holmgren, director general al WIP România.

Primarul Dorin Lojigan a salutat prezența companiei suedeze la Câmpia Turzii și a precizat că inițiativa de a avea un parc industrial al orașului a fost o idee de succes în condițiile în care suprafețele de teren sunt complet ocupate de investitori.

 Municipiul Câmpia Turzii a semnat contractul cu WIP Industries în decembrie 2020 iar suprafața pusă la dispoziția investitorului este de circa 5 hectare.

Compania suedeză a venit în România în 2013 și produce pentru Ikea componenete pentru asamblarea mobilei. A raportat în 2020 o cifră de afaceri anuală de 38,3 milioane lei și un profit de 2,5 milioane lei.

Potrivit directorului general Mats Holmgren investiția de la Câmpia Turzii va fi funcțională din primăvara anului viitor și va asigura circa 200 de locuri de muncă. WIP România mai are un centru de producție în județul Cluj, la Apahida.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.