Opoziția din Turda pregătește înlocuirea lui Cristian Matei de la ADI Apa Văii Arieșului

0
C A57d68ff9355c06da31dfbae80cb4002

Opoziția din Consiliul Local Turda pregătește o operațiune de debarcare a primarului Turzii, Cristian Matei de la șefia Asociației de Dezvoltare Apa Văii Arieșului. Potrivit unor surse, demersul se va derula în două etape. Prima etapă este aceea prin care PMP Turda i-a solicitat lui Cristian Matei o serie de informații privitoare la structura tarifului de apă. A doua etapă este demararea procedurii de înlocuire propriu zise, iar în cazul unui refuz, demararea unor acțiuni în instanță.

Înlocuirea primarului Turzii, de la șefia asociației de dezvoltare intercomunitară a fost descrisă de consilieri locali turdeni drept ”una de bun simț”. ”Poate ar trebui să-i lase locul lui Lojigan sau altui primar care e mai atent la nevoile oamenilor”, susțin surse din opoziția locală care critică faptul că primarul, care are și statutul de președinte al Consiliului Director al asociației este de fapt cel care ar trebui să determine controlarea modului de funcționare a servicului de apă, administrat de Compania de Apă Arieș SA, companie publică ce e condusă de ginerele primarului. Situația este descrisă drept una de neacceptat din punct de vedere moral.

Motivul înlocuirii primarului Turzii din funcția de președinte al Asociației Apa Văii Arieșului ar urma să fie dictată de faptul că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a refuzat un răspuns privitor la structura tarifului la apă. Consilieri locali ai Municipiului Turda au adresat oficial o solicitare prin care au cerut să li se precizeze structura tarifului la apă.

Primariul Turzii se folosește tot felul de tertipuri. Au trimis un răspuns că nu am specificat în cererea depusă o adresă unde să trimită răspunsul. Îi reamintim primarului că suntem însă consilieri locali în exercitarea mandatului iar răspunsul poate fi trimis foarte ușor pe adresa Consiliului Local Turda. Nu e ca și cum nu știu unde să ne găsească. În plus, ne-au trimis un răspuns care ne-a parvenit în care au zis că nu au ădresă unde să ne răspundă. Sunt pur și simplu lipsiți de rațiune”, explică Adrian Nap, președintele PMP Turda.

Baza juridică a înlocuirii primarului Turzii o reprezintă însă o hotărâre de guvern prin care se stabilește statutul-cadru al Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, care prevede că durata mandatului organului de conducere a Asociației nu poate fi mai mare de 4 ani și principiul este acela ar reprezentării prin rotație.Potrivit inițiatorilor, cei 4 ani de mandat ai primarului s-au scurs. ”Este cazul ca serviciul de apă de la Turda și din zonă să fie condus competent, democratic și în folosul consumatorilor. Cred că este momentul ca președintele asociației să fie primarul Dorin Lojigan iar Cristian Matei să fie eventual vicepreședinte”, a comentat consilierul local Adrian Nap, președintele PMP Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.