Locuitorii din Micro II îi transmit primarului Turzii să candideze în orașul vecin

0
A229f5f7 112a 4866 9e2c F8744a01dbfd

Val de nemulțumiri în Micro II, în zona străzii Aviatorilor, unde Poliția Locală a început să dea amenzi turdenilor ce își parchează mașina în fața blocului. Amenzile sunt aplicate în special în cazul familiilor care au două mașini. Regulamentul local privitor la parcări prevede că nu se acordă o parcare suplimentară pentru a doua mașină iar oamenii nu au soluții unde să își parcheze autoturismele.

Administrația locală la rândul ei nu oferă alternative pentru reglementarea crizei parcărilor din cartierele cele mai populate ale orașului. Poliția Locală aplică însă amenzi.

”Le-aș trimite o scrisoare să-mi spună unde să parcheze mașina ca să nu fiu amendat”, explică turdeanul ce a sesizat valul de amenzi date recent în Oprișani.

”Acolo are parcare consilierul Sârbu. Are și garaj și parcare, deși nu se acordă o altă parcare dacă ai garaj”, arată un turdean cu degetul spre locul unde un membru al Consiliului Local își ține mașina. Consilierul PNL este protejat de valul de amenzi creat de administrația locală condusă de partidul din care face parte. Nu aceeași protecție o au și oamenii de rând. Locuitorii străzii Aviatorilor își amintesc totuși că au fost linștiți timp de o lună, înainte de alegeri. Atunci polițiștii locali au fost fie prietenoși, fie invizibili. La o lună după alegeri, polițiștii și-au scos carnetele de amenzi din buzunar. Uneori zelul de a da amenzi a fost așa de intens încât unii turdeni au primit de trei ori aceeași amendă în aceeași zi. ”A fost o fată care a primit trei amenzi în aceeași zi, pe aceeași mașină, pentru aceeași parcare. Își parcase mașina, era la lucru și se schimbase tura la Poliția Locală”, povestește turdeanul nemulțumit de amenzile date.

Îi transmitem primarului să candideze în orașul vecin”, e anunțul făcut de locuitorii străzii Aviatorilor din Turda.

Veniturile din amenzi sunt dublate în bugetul local

Politică și Putere a relatat despre faptul că bugetul aprobat la Municipiului Turda are prevăzută o creștere spectaculoasă a veniturilor din amenzi

Veniturile din amenzi, penalități și confiscări din capitolul specific al bugetului local pe anul 2022 ar urma să crească cu 1,4 milioane de lei. Estimarea bugetară este una spectaculoasă și arată că administrația locală de la Turda va trata cu atenție sporită orice șansă de a aplica amenzi contravenționale.

În această cheie, a contravențiilor în bani trebuie înțeleasă și recenta campanie de amenzi aplicate la Turda.

În urmă cu o lună, comercianții din Centrul Turzii au reclamat faptul că sunt amendați pentru că nu se aprovizionează noaptea. Amenzile au fost aplicate în baza unei Hotărâri a COnsiliului Local aprobată în 2010 și care timp de 12 ani nu a fost nicicând aplicată.

Care e rostul să aplici amenzi, dacă nu oferi și soluții?

Locuitorii din Micro sunt supărați pentru că administrația locală nu vine și cu o rezolvare. Unde să ne parcăm mașinile ca să nu fim amendați, se întreabă aceștia. Unii mai găsesc soluții, obținând a doua parcare pe firmă însă nu toată lumea are această posibilitate.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.