Pacienții non-covid din Spitatul Turda au interdicție să părăsească saloanele

0
E9da2f31 A64b 4872 8b39 4871e00e2852

Un turdean, internat în secția de gastroenterologie a Spitatului Municipal Turda a făcut public un filmuleț în care arată că i se interzice accesul în afara salonului de spital, pentru a-și cumpăra o cafea.

Filmarea a fost făcută în condițiile în care pe ușile secțiilor non-covid este pus un anunț prin care pacienții sunt avertizați să nu părăsească salonul pe durata internării, fără aprobarea personalului medical.

Pacientul care a făcut filmarea precizează că a fost amenințat că va fi externat forțat, dacă continuă să spună despre măsura restrictivă.

Conducerea spitatului Turda a precizat că nu e o restricție a libertății de mișcare ci e doar o recomandare făcută pacienților de a limita pe cât posibil deplasările în interiorul spitalului.

Afișul privitor la interdicția de a părăsi salonul menționează că măsura este dispusă de conducerea spitalului municipal.

Pacienții susțin că nu-și pot cumpăra o cafea și că nu pot avea acces într-un loc pentru fumat.

Măsura depășește reglementările generale din regulamentul de ordine interioară a spitalului care arată doar că pacienților le este interzis să se deplaseze în alte secții decât în cele în care sunt internaţi, cu excepţia cazurilor care necesita investigaţii. Potrivit regulamentelor cadru de funcționare a spitalelor, pacienților le e interzis să nu părăsească unitatea pe perioada internării decât cu aprobarea medicului şef de secţie și să nu circule decât în secţia unde sunt internaţi sau unde li se fac investigaţii medicale.

Directorul Spitalului Municipal Turda, dr. Ovidiu Stănilă a precizat că e o exagerare. ”Nici vorbă, nu se pune problema de a sechestra pacienții în saloane. Dar datorită cazurilor multe de Covid și la noi în spital, li se recomandă pacienților limitarea pe cât posibil a deplasărilor în interiorul spitalului, iar când o fac sunt însoțiți de personal medical”, a precizat Ovidiu Stănilă.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.