Primarul a ajuns consilier parohial. Credincioșii sunt speriați că prețul lumânărilor se va majora

0
C A57d68ff9355c06da31dfbae80cb4002

foto: Surse bisericești susțin că primarul Turzii va plăti pentru Paștile din acest an de la Catedrala Ortodoxă

Primarul Turzii, Cristian Matei și Bogdan Bobic, ginerele lui au ajuns consilieri parohiali la Catedrala Ortodoxă din Centrul Turzii. Informația a fost făcută publică de un preot din Turda, care a rămas șocat că primarul Turzii s-a implicat în organizarea problemelor bisericești.

Informații neconfirmate susțin că primarul s-a oferit să asigure singur cheltuielile cu Paștile, de anul acesta, după ce a fost numit în funcție.

Biserica Ortodoxă este declarată drept o biserică sobornicească ceea ce înseamnă că bunurile bisericii sunt administrate nu de preot ci de un consiliu parohial.

Credincioșii ortodocși care merg la slujba de la Catedrală au păreri împărțite cu privire la noua funcție a primarului. Unii susțin că poate Catedrala va primi mai mulți bani pentru întreținere sau reparații. Alții însă sunt îngrijorați că după ce primarul a ajuns consilier parohial vor crește prețurile la lumânări. ”A mărit impozitele locale, poate că vor mări și prețul la lumânări, mai ales că vin Paștile”, spune un credincios ortodox. ”Dacă e adevărat că va suporta singur cheltuielile cu Paștile, tot e un lucru bun”, mai susține sursa Politică și Putere.

Primarul Turzii a fost decorat cu înalte distincții bisericești

Primarul Municipiului Turda, Cristian Matei a fost decorat cu înalte distincții bisericești, după ce a susținut alocarea unor resurse financiare importante pentru Biserică. A primit Crucea Transilvană, după ce în Consiliul Local Turda a trecut un proiect de hotărâre de alocare a 500.000 de lei către Mănăstirea Mihai Vodă. Ca o coincidență, și primarul Tudor Ștefănie a primit aceeași dinstincție, tot după ce Consiliul local alocase 500.000 pentru mănăstirea de la Mormântul lui Mihai Viteazu.

Recent, ÎPS Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului l-a decorat pe primar cu Ordinul ”Sfinţii martiri şi mărturisitori năsăudeni”

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.