Foame de bani în Primăria Turda. Comercianții din Centru acuză aplicarea unor amenzi discriminatorii

0
Turda Republicii 8

Poliția Locală Turda este acuzată că aplică amenzi discriminatorii și îi forțează pe comercianții din centrul Turzii să se aprovizioneze noaptea. Comercianții spun că nu se pot aproviziona noaptea pentru că rețelele de distribuție nu sunt la dispoziția lor. În plus aceștia acuză că băncile nu fac obiectul controlului polițiștilor locali iar bancomantele sunt aprovizionate fără grijă și ziua.

Proprietarii de magazine din centrul Turzii sunt revoltați că Poliția Locală s-a apucat să dea amenzi motivând că nu se respectă un regulament local care prevede că aprovionarea magazinelor se face pe timp de noapte.

Comercianții spun că cerința este una abuzivă. Pe de-o parte majoritatea firmelor din centrul orașului lucrează după un program de iarnă, pe de alta rețelele de distribuție nu-și fac programul după micile firme din Turda. În plus, spun patronii, amenzile nu se aplică și băncilor iar sancțiunile sunt astfel discriminatorii.

Disperați, patronii au început să-și dea întâlnire cu distribuitorii în parcarea de la Dedeman sau prin spatele Pieței Centrale. ” E totuși penibil să mergi din centru în parcare la Dedeman ca să-ți iei marfa.În cele mai multe din cazuri nu e un volum mare de produse”, povestește unul dintre comercianții nemulțumiți.

Poliția locală Turda susține că sancțiunile sunt legale dar nu a precizat care este baza legală a acestora. Comandantul Poliției Locale Turda, Valer Molodovan a promis la solicitarea Politică și Putere, în cursul dimineții de astăzi, că va clarifica care e baza legală de aplicare a sancțiunilor. Nu a mai revenit cu un telefon. Șeful Poliție Locale s-a limitat la a preciza că amenzile sunt legale și că excepțiile aplicate băncilor se fac în condițiile în care transportul de valori e reglementat prin legi speciale.

Singurul e act normativ local care ar fi permis aplicarea unei astfel de sancțiuni este Hotărârea Consiliului Local nr 16/2020 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață pe raza municipiului Turda. Prin această hotărâre s-a aprobat Regulamentul privind comercializarea produselor și serviciilor de piață pe raza municipiului Turda. Documentul nu prevede obligația aprovizionării pe timp de noapte.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.