Lucru făcut fără cap, la Turda. Apa iese-n drum, pe strada Alunișului

0
Alunisului

Lucrările de modernizare a unei străzi din Băile Sărate Turda s-au finalizat prost, fără ca proiectantul și constrctorul să asigure preluarea corectă a scugergerilor pluviale.

La capătul străzii Alunișului, final de proiect de modernizare, o rigolă se termină înfundat. Consecința e că apa iese-n drum și distruge fundația acestuia.

Administrația locală de la Turda a anunțat în noimbrie 2021 că a finalizat modernizarea străzii Alunișului din Băile Sărate. Era a 15 stradă finalizată în cadrul unui proiect cu finanțare europenă. Lucrările au fost însă finalizate prost, susțin locuitori de pe stradă. La capătul acestei străzi, rigola de pe partea dreaptă a drumului este înfundată la capăt. Apele care se scurg dau în afară și se infiltrează în stratul de fundație.

Spre capătul străzii Alunișului urci într-o pantă ușoară. Acolo constructorii au făcut o deviere de la rigolă, astfel ca apele să poată fi deversate în pârâul din vale. Rigola de scurgere continuă pe partea descendentă, până la capătul drumului asfaltat. În această porțiune nu mai e prevăzută nicio formă de preluare a apelor. ”Iese apa pe drumul vechi si nu au pus nici macar ceva piatră, pe o bucata de 50 de metri ,rigola se termina si toata apa care vine pe rigola iese acolo la capătul drumului”, explică un locuitor al străzii. Acesta spune că a sesizat autoritățile locale încă de acum două luni. ”Am sunat si a raspuns cineva si a spus ca nu e acolo colegul lor care se ocupă de situație și că o să-i transmită sesizarea, dar nu au facut nimic de aproape 2 luni. E un lucru facut fară cap, eu zic trebuia facută o traversare peste drum, cu o tubulatură subterană”, mai susține cel care a sesizat problema.

Specialiștii consultați de Politică și Putere spun că finalizarea lucrării în acest mod va duce la compromiterea drumului asfaltat deoarece inamicul nr 1 al drumurilor asfaltate e apa. Dacă apa nu e drenată sau condusă spre deversare aceasta se va infiltra în stratul de fundație iar asfaltul va fi distrus.

Lucrărările de pe strada Alunișului au fost executate în cadrul proiectului “Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și a utilităților din corpul drumului în Băile Turda”, în valoare de 22.550.603,74 lei (4.902.305,16 euro). Acest proiect a fost posibil datorită obținerii statutului de stațiune balneoclimatică.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.