Cine s-a tratat în străinătate în 2021, din județul Cluj

0
369

Sumele alocate tratamentelor în străinătate, în județul Cluj se ridică la peste 1 milion de euro. Majoritatea tratamentelor efectuate au fost pentru pacienți oncologici. ”Intervențiile și tratamentele efectuate de către pacienți au constat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe, reconstrucție chirurgicală, transplant de organe și terapie cu protoni”, au explicat surse din Ministerul Sănătății.

Sumele alocate pe pacient s-au cifrat între 22.121 euro și 144.282 de euro. Opt dintre cei 12 pacienți trimiși la tratament în străinătate au avut afecțiuni oncologice. Aceștia s-au tratat în Austria, Belgia, Spania, Italia, Germania, și Franța. Doi dintre pacienți au avut afecțiuni hepatice și s-au tratat în Elveția și Belgia. Un pacient pentru care s-a plătit 72.024 de euro a fost tratat pentru probele osteo-articulare în Austria.

Accesul la tratamentul de specialitate în străinătate este aprobat de către Ministerul Sănătății în baza unui dosar înregistrat la Direcțiile de Sănătate Publică, dosar ce e aprobat de o comisie teritorială și de către Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here