Elevii turdeni batjocoriți de autoritățile locale . Se refuză premierea olimpicilor naționali

0
C A57d68ff9355c06da31dfbae80cb4002

Primarul Cristian Matei și Consiliul Local Turda au refuzat astăzi premierea din fonduri publice a elevilor turdeni câștigători ai olimpiadelor naționale.

În schimb,consilierii locali și primarul au propus și au aprobat premierea sportivilor cu rezultate în concursurile sportive naționale.

Proiectul de hotărâre de acordare a unor granturi, prevede premierea elevilor care obțin rezultate la olimpiadele internaționale, a celor care obțin rezultate deosebite la bacalaureat și evaluarea națională dar exclude o categorie cu rezultate deosebite, pe elevii olimpici premiați la fazele naționale.

Potrivit articolului 36 alineatul (4) din OUG 114/2018, ”…..în perioada 2019 – 2021 se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia, cu încadrarea în alocarea bugetară”. Din normele metodologice aprobate astăzi, olimpicii naționaliau fost excluși.

Primarul Cristian Matei și consilierii PNL își bat joc de elevii turdeni cu rezultate la olimpiadele naționale iar acești elevi nu primesc niciun premiu.

Cinismul administrației locale de la Tutda este unul maxim deoarece se știe foarte clar că Turda nu are olimpici internaționali, an de an.

Nu același lucru se întâmplă cu sportivii care participă la concursuri naționale. Aceștia urmează să fie premiați. Afacerea pusă la cale de edilii de la Turda seamănă cu o sifonare de bani, deoarece criteriile de premiere a sportivilor nu sunt clare. În situații similare, metodologia Ministerului Tineretului și Sportului era una explicită, valoarea premiilor era dată de nivelul concursului la care se participa după care urma departajarea pe rezultate.

Situația sesizată de Politică și Putere încă de acum o lună, de când proiectul a intrat în dezbatere publică a fost menționată în ședința Consiliului Local și de către Gabriela Blăniță, consilier local USR. Aceasta i-a cerut primarului să explice de ce nu sunt premiați și olimpicii naționali. După ce a bătut câmpii timp de câteva minute, primarul Turzii s-a limitat să precizeze că acești elevi vor fi în atenția autorităților locale ”pe viitor”.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.