Salina Turda obligată să plătească daune materiale de 30.750 de lei

0
Foto 082017 Dediu Dorina

foto: Dată afară pentru a-i face loc unui apropiat al familiei Matei, avocata Dorina Dediu a câștigat procesele cu Salina Turda

Inalta Curte de Casație și Justiție a respins în urmă cu o săptămână, în 14 decembrie 2021, recursul Salinei Turda declarat împotriva fostului membru al Consiliului de Administrație al Salinei Turda, avocata Dorina Dediu. Recursul este respins ca nefondat iar Salina este obligată la plata a 5000 de lei cheltuieli de judecată.

În total, Salina Turda ar trebui să plătească prejudicii și cheltuieli de judecată de circa 50.000 de lei. Teoretic, răspunderea pentru acest prejudiciu aparține Consiliului de Administrație al Salinei Turda. Până acum nu a fost găsit nimeni răspunzător pentru risipirea banului public.

În august 2017, conducerea Salinei Turda anunța că va cere Consiliului Local revocare din funcție a avocatei Dorina Dediu. Informațiile au fost stransmise prin intermediul presei locale care avea contracte comerciale de publicitate cu Salina Turda. Dorina Dediu a devenint peste noapte persona non grata la Salina Turda. Presa locală relata aspectele negative reclamate de Salina Turda la adresa avocatei dar fără a solicita și punctul de vedere al acesteia. Se amintea că avocata Dorina Dediu a avut un comportament agresiv și a încercat să intervină într-un litigiu de muncă între Salina Turda și soțul ei. În plus i se reproșa că a făcut presiuni din poziția de membru al Consiliului de Administrație asupra conducerii Salinei pentru reangajarea soțului ei.

Dorina Dediu a fost revocată din funcție iar câteva luni mai târziu a fost înlocuită de Filip Dragoș Mihai, un apropiat al familiei primarului Cristian Matei printr-o hotărâre a Consiliului Local din februarie 2018.

În aprilie 2020, Curtea de Apel Cluj avea să îi dea câștig de cauză Dorinei Dediu și a obligat Salina Turda să-i plătească acesteia suma de 30.750 de lei cu titlul de daune materiale, plus dobânda, până la plata integrală a debitului. Hotărârea instanței era supusă recursului dar recursul a fost respins ca nefondat.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.