Licitațiile anului, la Turda. Firme conectate politic vizează lucrări de peste 30 de milioane lei

0
Foto 052021 183401042 4284958094856981 1382429577991508463 N 1024x682 1

Două lucrări de infrastructură cu miză mare de la Turda fac obiectul procedurilor de achiziție prin intermediul platformei electronice SEAP, la acest sfârșit de an. Valoarea proiectelor depăștește 30 de milioane de lei. La aceste proiecte se mai adaugă și alte lucrări de dimensiuni mai mici.

Principalul proiect care stârnește interesul constructorilor este proiectul de reabilitare a Judecătoriei Turda.

Contractul denumir Servicii de proiectare, Execuţie lucrări şi Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru proiectul „Restaurarea, conservarea și reabilitarea clădirii fostei Judecătorii” a fost lansat în procedură publică de achiziție în aprilie 2021. Atribuirea ar trebui să se facă în ianuarie 2021. Valoarea contractului este de 15,97 milioane de lei.

”E simplu să-ți dai seama care e un proiect bun, din punct de vedere financiar. Te uiți la câți participanți sunt în procedura de achiziție. Cu cât sunt mai mulți, oricum mai mulți de doi, cu atâta contractul acela de lucrări e unul bun. Prin bun nu se înțelege neaparat ca valoare ci care e raportul dintre valoarea proiectului și valoarea lucrărilor”, explică un constructor consultat de Politică și Putere. Pentru acest proiect concurează firma clujeană Decorint (lider) de asociere , altăuri de 9 firme.

Gazeta de Cluj scria în iulie 2021 că firma Decorint este una din firmele ce a fost apropiată de Emil Boc. ”Pentru câțiva ani, compania Decorint a jucat rolul unui vehicul financiar pentru o triadă de oameni de afaceri care au legături cu Emil Boc. Este vorba despre Sugar Liviu Claudiu, Taica Radu Horaţiu şi Pinte Mircea. Primii doi au fost, în urmă cu câțiva ani sponsorii de campanie (2008) al lui Emil Boc când primarul Clujului a fost premier”, scriu cei de la Gazeta de Cluj, într-un articol ce poate fi citit aici.

O aparției interesantă este aceea a asocierii MMM INVECO HOLDING (Leader) cu firma turcească HASSA MIMARLIK MUHENDISLIK INSAAT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI și BEMEL AG din Contanța.

În competiție a mai intrat și AWE INFRA SRL (Leader), asociată cu alte 13 firme regionale.

În competiție a mai intrat și AWE INFRA SRL (Leader), asociată cu alte 13 firme regionale.

Al doilea proiect major este cel al construirii Centrului Cultural Multifuncțional din Parcul Central Turda. La procedura de atribuire a proiectului participă firma TCI Contractor General, asociată cu alte șase firme dar și Asocierea MBS Grup – Sport Play Sistems împreună cu alte 4 firme. Valoarea proiectului este de 14,29 milioane de lei.Firma MBS Grup este Gabriel Silagyi, fost politician PDL.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.