Primarul din Câmpia Turzii mai bun administrator decât primarul Turzii

0
Primari123

Primarul municipiului Turda ar trebui să ia lecții de admnistrație de la omologul său din Câmpia Turzii cel puțin atunci când vine vorba de protejarea copacilor.

Recent administrația locală de la Turda a fost acuzată pe rețelele de socializare că a tăiat un brad vechi de circa 50 de ani pe care urmează să-l folosească pe post de pom de Crăciun.

În alte țări din lume, administrațile locale protejează copacii. Ba mai mult, în cazul în care se impune chiar cheltuie bani pentru relocarea acestora.

8d44ad52 F96c 47a0 98ee 8179705b14c8

Un brad de 20 de ani, de la Câmpia Turzii a fost relocat în Orășelul Copiilor

Relocarea arborilor se face însă și la Câmpia Turzii. Primarul Dorin Lojigan a dispus relocarea unui brad, din parcul din centrul orașului. Bradul a fost relocat în Orășelul Copiilor. Motivul pentru care bradul a fost relocat este că din primăvară, zona centrului va fi reabilitată printr-un proiec european. ”Nu a costat nimic, am relocat bradul cu oamenii noștri. Am salvat arborele”, a declarat primarul Dorin Lojigan. Și la Câmpia Turzii, administrația locală putea tăia copacul. A ales însă salvarea acestuia.

Administrația locală de la Turda nu este la prima acțiune în care măcelărește arborii din oraș. În urmă cu un an adminstrația a tăiat copaci de pe strada Libertății.

În alte orașe ale lumii arborii sunt protejați în orașe. Îmbunătățesc calitatea vieții dar argumentele sunt și economice. Un arbore matur are o valoare economică mai mare și este considerat important deoarece sunt necesar ani buni până ajunge la maturitate.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.