Administrație PNL: Turdenii nu trebuie să știe ce dezbat politicienii în Consiliul Local

0
Orbean

foto: Avocata Ioana Orbean, consilier local PNL a refuzat să citească amendamentele unui proiect de hotărâre

După modelul șefului ei, primarul Cristian Matei care refuză executarea unei sentințe a Tribunalului Cluj și care refuză accesul nemijlocit al presei la ședințele Consiliului Local Turda, consilierul PNL, Ioana Orbean ignoră la rândul ei prevederile legale și cutumele după care funcționează administrația publică locală.

În calitate de președinte de ședință a Consiliului Local Turda, aceasta a prezentat un proiect de hotărâre fără a da citire amendamentelor propuse. Consilierii locali cunoșteau conținutul amendamentelor ce urmau să fie votate dar cetățenii care urmăreau ședința Consiliului Local nu au mai avut acest privilegiu. Incidentul s-a petrecut în ședința ordinară a Consiliului Local Turda, din 25 noiembrie 2021.

Consilierul local USR, Andrei Suciu i-a transmis Ioanei Orbean rugămintea să citească amendamentele propuse la vot deoarece e vorba de o ședință publică, iar cei care urmăresc ședința au dreptul să afle conținutul amendamentelor discutate, moment în care consiliera PNL a izbucnit și a refuzat să dea curs cererii. (vezi înregistrarea ședinței, minutul 55:50)

Sunt președinte de ședință și îmi conduc sendința cum consider mai bine. Aceste amendamente și ședința de consiliu local o facem nu pentru publicitate ci ca să ne exprimăm votul pe textele de lege și pe ce avem.…”, răspuns Ioana Orbean. Aceasta ar fi putut corecta omisiunea foarte simplu, dând citire amendamentului care a propus. Practica curentă din Consiliul Local Turda, respectată chiar și de către colegii de partid ai Ioanei Orbean era aceea că președintele de ședință citește amendamentul propus la vot.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.