”Majorarea impozitelor turdenilor e imorală”, spune Andrei Suciu. Primarul să facă economii

0
Majorarea Impozitelor Turdenilor E Imoral Spune Andrei Suciu Primarul S Fac Economii

Intenția administrației publice locale de a majora taxele și impozitele pentru turdeni, fără a realiza și o reducere a cheltuielilor publice este o măsură complet imorală, a declarat consilierul local USR, Andrei Suciu. Acesta a cerut în Comisia de Buget Finanțe a Consiliului Local Turda să se ia în calcul și reducerea cheltuielilor publice, prin reducerea numărului de angajați din Primăria Turda.

Consiliul Local Turda ar urma să aprobe în ședința ordinară de joi, 25 noiembrie, majorarea taxelor și impozitelor pentru anul 2022.

Separat, PMP Turda cere rediscutarea proiectului de zonare a orașului care este întocmit greșit. Turdenii reacționează și ei și denunță abuzurile Primăriei Turda.

Reacția consilierului USR Turda de a respinge majorarea taxelor și impozitelor vine în contextul în care executivul condus de primarul Cristian Matei vrea să ia mai mulți bani din buzunarele turdenilor.

”Înainte să te duci să le ceri mai mulți bani oamenilor, ar trebui ca Primăria să arate ce a făcut ea pentru reducerea cheltuielilor”, a declarat Andrei Suciu. Acesta a explicat cum liberalii și viceprimarul Daniela Pârlea au făcut ochii cât cepele la ideea că administrația locală ar trebui să facă economii.

”M-au întrebat cum se pot scoate altfel bani și le-am spus că prin reducerea de personal în Primărie cu 20%. Au sărit ca arși cu ochii cât cepele, atât viceprimarul Daniela Pârlea cât și consilierii liberali”, a mai povestit Suciu.

Separat, PMP Turda critică la rândul său proiectul primarului și menționează că acesta a fost supus procedurii de dezbatere publică fără a fi adus la cunoștința cetățenilor.

”Administrația liberală a primarului Matei Cristian Octavian vrea să revină la vechea cotă de impozitare de 0,1% din valoarea impozabilă. Asta înseamnă o majorare de aproape 16% pentru anul 2022, doar din majorarea acestei cote de impozitare, fără să mai luăm în calcul cealaltă majorare care va interveni prin rezonarea localității”, au anunțat cei de la PMP Turda.

Atât USR cât și PMP au anunțat că nu vor vota majorările de taxe și impozite propuse de primarul Cristian Matei.

PMP cere rediscutarea unui proiect ce afectează impozitele

PMP Turda a depus o solicitare de revizuire a proiectului de hotărâre prin care administrația locală condusă de primarul PNL Matei Cristian Octavian și-a propus majorarea impozitelor prin rezonarea localității.

Foarte multe străzi au ajuns în zona A, fie din cauza unor criterii absurde, fie din cauza unor calcule proaste sau fie din cauza unor minciuni oficiale, care sunt în contrast cu realitatea.

Un astfel de exemplu este strada Luptătorilor, despre care Primăria Turda susține că este asfaltată și cu trotuar…Și care a ajuns în zona A de impozitare.

Turdenii reacționează și ei și denunță abuzurile Primăriei. Un exemplu al întocmirii greșite a zonării e reclamată și pentru strada Viilor.

”Am solicitat fie retragerea proiectului din dezbatere publică și refacerea lui, în baza unei consultări mai largi cu toate formațiunile politice, pentru a creiona un proiect mai adecvat și mai corect față de cetățeni, fie modificarea substanțială a criteriilor și a modului de calcul pentru zonarea localității, astfel încât situații absurde de genul străzii Luptătorilor (dar nu e singura), să nu se mai repete”, au anunțat consilierii PMP Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.