APM Cluj nu avizat lucrările Companiei de Apă din Băile Sărate Turda

0
Canalizare Prin Sit-ul Protejat Natura 2000. ”nu E O Lucrare Pe Proiectul European”, Confirmă Mihaela Sârb, Manager Poim

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj nu a emis avize de mediu pentru lucrări ale Companiei de Apă Arieș din Băile Sărate Turda, au confirmat astăzi, reprezentanții autorității de mediu.

Politică și Putere a relatat la sesizarea unor locuitori de pe stradă că operatorul de apă de la Turda execută lucrări de canalizare de ape pluviale în perimetrul Sitului Natura 2000 Sărăturile și Ocna Veche. Lucrările de canalizare pluvială vizau dirijarea apelor pluviale într-o pădure și nu în rețeaua de canalizare. Compania de Apă Arieș, condusă de Bogdan Bobic, ginerele primarului Cristian Matei executa lucrarea lângă un teren de circa 800 de metri aflat în proprietatea primarului Turzii și a soției sale. Șantierul nu avea montată vreo placă de lucrări din care să rezulte cine e beneficiarul lucrării și care sunt avizele și autorizațiile emise.

“APM Cluj nu a putut identifica în baza de date gestionată, acte de reglementare emise pentru lucrările efectuate pe str. Drumul Ceanului, fn, titular Compania deApă Arieș”, se precizează în adresa oficială de răspuns a autorității pentru protecția mediului.

Lucrarea de canalizare de ape pluviale se executa printr-o pădure de protecție aflată scriptic într-un areal protejat și trebuiau executate doar cu avize speciale.

Politică și Putere a solicitat un punct de vedere atât Companiei de Apă Arieș dar și Gărzii de Mediu Cluj dar aceasta nu au răspuns încăcererilor formulate.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.