Fost consilier local: Primarul Turzii poate fi acuzat de abuz în serviciu

0
Doruancalast

Primarul Municipiului Turda ar putea fi acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat in mod tacit includerea pe ordinea de zi a circa 10 proiecte de hotărâre inițiat de consilierii locali, crede fostul consilier local Doru Anca (PRM) .

Proiectele de hotărâre au fost inițiate de consilierii locali PMP în ultimele cinci luni. Acestea vizează printre altele reglementarea prin concesionare a serviciilor publice de ecarisaj , înființarea unei burse pentru studenții turdeni, inființarea unui centru pentru îngrijiri paliative la domiciliu, precum și demararea unor investiții în oraș. Fără a da explicații, primarul Cristian Matei a îngropat proiectele PMP Turda.

Potrivit Codului Administrativ, aleşii locali au dreptul de iniţiativă în promovarea actelor administrative, individual sau în grup iar autoritatea care trebuie să se pronunțe asupra proiectelor de hotărâri este Consiliul Local.

”Am discutat astazi cu dl Nap Adrian presedintele PMP Turda mai multe probleme administrative legate de situatia existenta in municipiul nostru legate de buget si altele. (….) Printre alte probleme dl Nap era nemultumit de faptul ca are cca 10 proiecte de hotarare pe care onorabilul si venerabilul domn Prima nu le introduce pe nici o Ordine de zi a ședințelor de Consiliu Local, în conformitate cu HCL 153 /2019, privind regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local. În baza Legii 544/2001, trebuie să ceară în scris primarului motivele pentru care proiectele de hotărâre nu sunt introduse pe ordinea de zi. După 30 de zile fără nicio motivare din partea celui reclamant se poate adresa în justiție pentru abuz în serviciu”, a declarat fostul consilier local Doru Anca.

Acesta a mai precizat că săer ca situația să se reglementeze iar proiectele care vizează interesul cetățenilor să fie analizate în comisii și prezentate Consiliului Local.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.