Zonare pentru fraieri. PMP Turda avertizează că Primăria pregătește majorarea impozitelor

0
Turda

Primarul Matei Cristian Octavian a lansat în dezbatere publică proiectul prin care se va modifica zonarea municipiului Turda, multe străzi fiind incluse într-o categorie superioară în comparație cu ceea ce era până acum. Asta înseamnă că se vor plăti impozite mai mari! PMP Turda a atras atenția asupra acestei strategii prin care se scot bani mai mulți din buzunarele turdenilor, se arată într-un comunicat local al formațiunii politice.

Noua zonare a localității crează situații discriminatorii și neclare. Proiectul de hotărâre e suspus dezbaterii publice și poate fi consultat aici

”Un exemplu în acest sens sunt străzile Luptătorilor și Frăgăriște (sunt și altele), care sunt propuse pentru încadrare în zona A, conform unui punctaj mincinos, în care se spune că sunt asfaltate, cu trotuare etc, când realitatea din teren este cu totul alta!

La fel, majoritatea străzilor din cartierul Băi vor fi în zona A, iar locuitorii vor plăti impozite mult mai mari.

Consilierii PMP Turda vor solicita primarului Matei Cristian Octavian să retragă acest proiect, să verifice informațiile în baza cărora s-a făcut punctajul pentru încadrarea în zone specifice de impozitare și să vină cu un proiect care să respecte o altă logică de impozitare. Ca să dăm un exemplu concret: în timp ce străzile Luptătorilor și Frăgăriște, de la marginea Turzii, sunt încadrate în zona A de impozitare, strada Dr. Ioan Rațiu, situată în centrul localității, va fi în zona B de impozitare!”– se arată în postarea PMP de pe rețeaua Facebook.

Barbu Lăutaru menjată de primarul Turzii, inițiatorul proiectului de hotărâre

Zonare Pentru Fraieri. Pmp Turda Avertizează Că Primăria Pregătește Majorarea Impozitelor
În 2016, strada Barbu Lăutaru a fost inclusă în mod nejustificat în
Stațiunea Balenoclimaterică Turda.
Azi, primarul Turzii face favoritisme la încasarea impozitelor și nu punctează corect zona

În 2018, Programul Operațional Regional finanța la Turda proiectul privind “Reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere si a utilitatilor din corpul drumului in Baile Turda” cu o valoare totala de 22.550.603,74 lei (4.902.305,16 euro). Urmau să fie modernizate si reabilitate 20 de strazi: Aleea Alexandru Borza, Aleea Bailor, Aleea Durgaului, Aleea Mures, Aleea Olt, Str. Alunisului, Str. Barbu Lautaru, Str. Caisului, Str. Campului, Str. Castanilor, Str. Ciresului, Str. Fragariste, Str. George Enescu, Str. Gheorghe Dima, Str. Marului, Str. Nucului, Str. Piersicului, Str. Prunului, Str. Sesului, Str. Visinului. Toate aceste străzi, inclusiv str. Barbu Lăutaru ar trebui să fie punctate ca fiind în zonă turistică, potrivit noii zonări a municipiului Turda.

Toate străzile din Băile Sărate menționate anterior sunt punctate ca fiind zone turistice, cu o singură excepție, strada Barbu Lăutaru. Dacă această stradă ar primi cele 5 puncte alocate zonei turistice, atunci strada ar intra în zona A de impozitare.

Pentru a accesa fonduri europene și a obține un punctaj favorabil, municipiul Turda a inclus strada Barbu Lăutaru în stațiunea balneoclimaterică Turda, deși conoșteau foarte bine particularitățile sociale ale zonei, inclusiv faptul că aceasta e locuită de persoane cu probleme sociale. Acum când ar trebui să aplice propriile prevederi, Primăria refuză să facă ceea ce e corect, adică să puncteze strada ca fiind una din ”zonele turistice” ale Turzii.

Unde poți consulta noua zonare a Municipiului Turda?

Textul integral al proiectului de hotărâre însoţit de raportul de specialitate şi referatul de aprobare poate fi accesat pe adresa oficială primariaturda.ro la secţiunea Consiliul Local/proiecte de hotărâre supuse dezbaterii publice. O copie a documentelor părţi integrante din proiectul de hotărâre poate fi pusă la dispozitia celor interesaţi în baza unei solicitări în formă scrisă depusă la registratura ghişeului unic al primăriei, pentru Compartimentul Relația cu Consiliului Local al Municipiului Turda, situat în Turda, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 28, camera 50, în intervalul 05.11.2021 – 20.12.2021, de luni până joi, între orele 08.00-15.00 şi vineri între orele 08.00-12.30.
În contextul prevederilor art. 7, alin. 2 cei interesați pot formula în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ, ce vor fi depuse la registratura ghişeului unic al Primăriei Municipiului Turda, în atenția domnului Găină Ovidiu, director la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Turda sau a domnului Fântână Marin, șef serviciu Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Cadastru din cadrul Primăriei Municipiului Turda, începând cu data de 08.11.2021 până în data de 22.11.2021 inclusiv.
În conformitate cu prevederile art. 7, alin. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.