Primărița din Tureni folosește iluminatul public în scopuri personale

0
Tureni Dana Manaila

Primărița din Tureni, Daniela Mănăilă este acuzată de consăteni că beneficiază în mod abuziv de un corp de iluminat public. Acesta e amplasat pe proprietatea sa și este racordat la energia electrică plătită de comună. Potrivit oamenilor, primărița nu plătește pentru curentul folosit. Edilul comunei a evitat să clarifice situația, la solicitarea Politică și Putere.

UPDATE: potrivit reprezentantului firmei Neon Lightning, corpul de iluminat Philips este amplasat pe un drum de servitute și deservește mai multe familii, nu doar curtea primăriței din Tureni.

”Când se aprinde iluminatul pe DN1, se aprinde și la ea în curte”, povestește un sătean, ce trece pe drum. Acesta confirmă ceea ce știe tot satul, că primărița are un bec cu alimentare din rețeaua publică de electricitate ce-i luminează magazia de lemene. ”E chiar acolo deasupra garajului și deasupra la magazie” mai indcă omul spre casa primăriței Mănăilă. Lumina de la un stâlpii publici ajunge în curtile oamenilor dar niciunul dintre săteni nu are un stâlp de iluminat în curte, montat cu dedicație

2389c380 Abb7 45e9 B27c Ffe6a98c3aa8

Iluminatul public de la Tureni este administrat de către firma Neon Lighting din Cluj. Potrivit Legii 544/2001 și a Legii 51/2006 republicată, firma Neon Lightning e obligată să ofere detalii presei.

Becul din curtea primăriței e alimentat din rețeaua comunei

Paul Petric, responsabilul din partea firmei cu rețeaua de iluminat public spune că iluminatul de pe DN1 este administrat de firmă din 2019. Admite că becul din curtea primăriței e alimentat din rețeaua publică însă precizează că montarea acelui stâlp și a corpului de iluminat nu s-a făcut de către firma pe care o reprezintă.

”Montarea acelui stâlp și a corpului de iluminat nu este făcută de firma noastră și este anterioară concesionării serviciului de către Neon Lighting”, a declarat Paul Petric. Acesta a precizat că orice lucrări de investiții, montare sau reparare de rețea se fac prin dispoziția autorității publice locale, dacă nu e vorba de lucrări ce sunt prevăzuteexplicit în cotract”.

Ca acel bec să ajungă pe stâlpul de tranzit trebuia ca Primăria Tureni să fi dat cândva o dispoziție în acest sens.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.