O asistentă eroină a fost respinsă la un concurs organizat de Ambulanța Sălaj

0
Roxana Pinju

Roxana Pinju o asistentă din Sălaj, lăudată în urmă cu un an pentru că a salvat viața unei femei accidentată grav a fost respinsă în mod nejustificat la un concurs organizat la Ambulanța Sălaj.

Incindentul a fost relatat de deputatul Emanuel Ungureanu care a descris situația drept un abuz, în condițiile în care decizia nu a fost explicată. Ungureanu a precizat că procurorii ar trebui să ancheteze incidentul.

Roxana Pinju a ajuns o vedetă în septembrie 2020. În duminica în care venea din concediu a asistat în trafic la un accident grav ce a avut loc la Beclean. O femeie de 35 de ani, pasagera unei motociclete se accidentase grav. Roxana a fugit și a resusciat-o, dându-i femeii o șansă nouă la viață. Roxana Pinju i-a făcut victimei masaj cardiac și a ajutat-o să-și păstreze funcțiile vitale până la sosirea echipajului medical.

”Acum câteva zile s-au scos la concurs de dosare, pe perioada stării de alertă, alte trei posturi de asistenti medicali la Ambulanța Sălaj. S-au înscris la concurs trei candidați. Dosarul Roxanei a fost admis, apoi, fără explicații, a fost respinsă la proba de interviu”, a arătat deputatul Emanuel Ungureanu.

Cea care a respins-o a fost șefa Ambulanței Sălaj, Narcisa Balint. În urmă cu un an aceasta o numea afectuos Roxis pe asistenta eroină.

Deputatul Emanuel Ungureanu vorbește despre Ambulanța Sălaj ca fiind sub controlul unui clan politic. ”Faptul că familia Balint tratează Ambulanța Sălaj ca pe un srl am mai spus public și am cerut un control din partea Ministerului Sănătății, fără succes”.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.