Tarife noi la salubritate pe perioadă determinată. Cât vom plăti până la finalul anului

0
Tarife Noi La Salubritate Pe Perioad Determinat C T Vom Pl Ti P N La Finalul Anului

Primarul Turzii a introdus ”din scurt” pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local un proiect stufos de hotărâre prin care urmează să se modifice contractul de delegare al serviciului de salubritate la nivel județean. Pentru ca o astfel de modificare să fie făcută e nevoie ca ea să fie votată în asociația ADI Ecometropolitan Cluj din care și Turda face parte. Consiliul Local Turda trebuie așadar să împunternicească reprezentantul legal al orașului în acea asociație să voteze modificările contractuale.

Proiectul de hotărâre urmează să fie introdus ”de îndată” pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Turda deși e un proiect complicat.

Modificările contractuale propuse sunt un compromis între SUPERCOM SA și autoritățile publice. Supercom avea obligația să încheie contracte de salubritate individuale și să presteze serviciul. Nu a reușit încheierea acestor contract. Autoritățile județene aveau obligația de asigura infrastructura de salubritate fixă, de genul stațiilor de transfer. Nu au reușit asta. Supercom putea cere pentru utilizatorii care au refuzat contractele de salubritate ca autoritățile locale să plătească din bugetul local o taxă specială de salubritate. O astfel de prevedere, necontrolată ar fi spoliat bugetele locale. Modificările contractuale propuse prevăd faptul că SUPERCOM SA nu poate cere taxa specială de salubritate decât dacă dovedește că a făcut toate demersurile legale pentru încheierea contractelor individuale iar aceasta a eșuat. Nefinalizarea de către autoritățile județene a investițiilor în infrastructura de salubritate poate constitui o culpă contractuală. Ca să se evite asta, SUPERCOM SA a invocat un caz de forță majoră în baza unui certificat emis de Camera de Comerț București. SUPERCOM SA se alege temporar cu tarife și moduri de calcul a cantităților de deșeuri, care sunt tranzitorii iar autoritățile județene evită riscul ca SUPERCOM să pretindă oricum taxa specială de salubritate. În plus, SUPERCOM se alege cu o metodă mai relaxată de calcul a volumului de deșeuri municipale.

Pentru o durată determinată de timp, din iunie până la 31 decembrie, dar care se poate prelungi, locuitorii din mediul urban vor plăti lunar o taxă fixă de salubritate de 8,3 lei lunar. Locuitorii din mediul rural vor plăti o taxă de 5,79 lei de persoană lunar.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.