Primarul din Mihai Viteazu s-a răzgândit. Organizarea Zilelor Cepei are un risc scăzut pentru locuitori

0
174

Ioan Zeng, primarul din Mihai Viteazu și-a schimbat în doar o săptămână punctul de vedere privitor la organizarea Zilelor Cepei, sărbătoarea anuală a localității.

În 21 septemebrie 2021, în ședința ordinară a Consiliului Local, primarul Ioan Zeng susținea că organizarea Zilelor Cepei este riscantă pentru populație deoarece comuna nu dispune de un loc special amenajat astfel încât să se poată controla participanții.

La doar o săptămână opinia autoritățile s-a schimbat iar evenimentul urmează să fie organizat. Printre argumente se numără o rată scăzută de infectare de doar 0,5 la mia de locuitori, nevoia de socializare a sătenilor dar și 100.000 de lei ce trebuie cheltuiți din bugetul local.

Schimbarea de atitudine a autorităților locale de la Mihai Viteazu a avut loc după un weekend in care oficialii au petrecut la un chef al viceprimarului din localitate. Petrecerea viceprimarului Paul Olaru le-ar fi deschis ochii consilierilor locali și celorlalți oficiali. Zilele comunei ar putea fi ținut iar unul dintre motivele care au contat, dincolo de șansa sătenilor da socializa, au fost și cei circa 100.000 de lei alocați evenimentului din bugetul local. Banii trebuie să circule.

Viceprimarul Paul Olaru a precizat că la petrecerea pe care a organizat-o la final de săptămână nu s-a discutat despre organizarea Zilelor Cepei și nu știe ca vreun grup de consilieri locali să fi abordat problema. ”Am aflat despre decizia dlui primar doar luni, când am mers la serviciu. Nu am nicio legătură cu organizarea sărăbătorii”, a explicat Paul Olaru. Acesta a mai precizat că petrecerea organizată nu a fost cu ocazia zilei lui de naștere, care este în noiembrie, așa cum inițial s-a publicat în articol.

Comuna Mihai Viteazu are o incindență printre cele mai scăzute din județ de 0,51 la 1000 de locuitori, potrivit raportului din 24 septembrie.

Localitatea noastră nu dispune de o zonă unde este îngrădit, nu dispune de o zonă unde să poți controla pe toată lumea să văd dacă sunt vaccinați sau nevaccinați. Va veni foartă multă lume de la Turda sau din toate zonele, nu știm ce se întâmplă.

Eu mi-am pus următoarea problemă, aprobăm și facem zilele cepei că nu e mare lucru, dar dacă cine se îmbolnăvește și se întâmplă un deces se deschide proces penal împotriva ăluia care a aprobat, eu nu doresc treaba asta să fiu cercetat. Acum asta spune legea, dar noi putem să o facem”, aprecia Ioan Zeng, primarul comunei Mihai Viteazu.

Declarația inițială a primarului a fost din start una exagerată. Dacă se respectă legea, nu are cum să fie cercetat penal.

La o săptămână de la declarația inițială, primarul a explicat diferit situația. Admite că administrația locală nu deține un teren îngrădit care să permită controlul participanților dar spune că indidenta este mult scăzută la Mihai Viteazu de 0.5 la 1000 de locuitori.

La evenimentele publice in localități cu incidența sub 2 la mia de locuitori pot participa la evenimente până la de 75000 de persoane care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.