Asfaltare pe ploaie. Va cere Primăria Turda sacționarea contravențională a vinovaților?

0
Asfaltare Pe Ploaie Va Cere Prim Ria Turda Sac Ionarea Contraven Ional A Vinova Ilor

Compania Viarom a executat asfaltarea străzii Bogata fără a respecta normativul în vigoare privind lucrările în construcții. Legea prevede că încălcarea prevederilor referitoare la cerințele fundamentale aplicabile construcțiilor prevăzute în reglementările tehnice în vigoare la execuției lucrărilor, constituie contravenție și ar trebui să fie sancționată cu amendă.

Vor fi Primăria Turda și supervizorul proiectului complici la nerespectarea normativelor tehnice la asfaltarea străzii Bogata?

Mercuri, 25 august 2021 pe strada Bogata din Turda compania Viarom reia asfaltarea. Anterior asfaltul se faianțase pe porțiuni semnificative de drum. A fost scos și urma să fie înlocuit pe cheltuiala firmei. Compania care reabilitiează drumul s-a gândit că poate asfalta chiar dacă condițiile meteorologice nu permit efectuarea lucrării.

239337788_931821464036705_452374290207845139_n
Este administrația primarului Cristian Matei complice cu constructorii care nu respectă standardele de calitate?

Motivul pentru care s-a continuat asfaltarea străzii pe ploaie este dat de faptul că era comandat asfaltul. ”Ce era să facem să îl aruncăm? Dacă ține, ține dacă crapă îl schimbăm pe cheltuiala firmei, nu pe Primăriei așa cum scrie lumea pe Facebook”, spune un angajat al firmei. Acesta explică că firma își asumă lucrarea.

Normativele sunt însă foarte clare: așezarea covorului asfaltic nu se face pe ploaie. Chiar și în condițiile în care e vorba de reparații de urgență, acestea sunt permise la temperaturi scăzute, nu mai mult de 8 mp dar categoric nu pe ploaie.

Aşternerea mixturilor asfaltice se efectuează, în perioada martie–octombrie, la temperaturi atmosferice de peste 10 grade C, în condiţiile unui timp uscat (atunci când nu cad precipitaţii). În mod excepţional, în situaţii bine justificate, se pot realiza lucrări şi în luna noiembrie, cu respectarea următoarelor condiţii: temperatura aerului şi a stratului-suport trebuie să fie de minimum 10 grade C, iar stratul-suport trebuie să fie uscat, se arată în norme.

Potrivit Legii 10 din 1995 privind calitatea în construcții, nerespectarea cerinţelor de calitate impuse de reglementările legale şi tehnice în vigoare la data execuției lucrării constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 100.000 lei.

Vor fi Primăria Turda și supervizorul proiectului complici la nerespectarea normativelor tehnice în cazul lucrărilor de asfaltare a străzii Bogata?

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.