Roșia și ciumăfaia

0
Ciumafaia1

foto: ciumăfaia, o plantă toxică din care se prepară otrăvuri,a scăpat de exterminarea trimișilor Primăriei

Agenți secreți ai Primăriei Turda au exterminat unica roșie cu par de pe un trotuar turdean. Tomata fusese legată de par de turdenii ce ironizau ritmul și calitatea lucrărilor din oraș. Nu surprinde pe nimeni că în loc să apară lucrători harnici, a dispărut tomata compromițătoare. Așa se întâmplă în dictaturi, dispare ceea ce ironizează liderul și nu se rezolvă în fapt problema. Pe centru a mai rămas și o floarea – soarelui care poate va supraviețui. Se întoarce după soare iar noaptea la Primărie ard beculețe.

Surprinzător cu adevarat ar fi fost ca agenții secreți ai Primăriei care au evaporat tomata să elimine cu un drum și ciumăfaia aflată în aceeași zonă.

Rosia
Roșia cu par de un trotuar neterminat care a rănit orgoliul edililor Turzii, a disparut. Lucrătorii tot nu au apărut

Câțiva metri mai încolo de tomata a cărei singură amenințare era împotriva orgoliului primarului este o plantă care e cu adevărat amenințătoare, ciumăfaia. Dacă păstrezi în casă semințe și rădăcini din planta asta riști (aproximativ) pușcăria. Ciumăfaia (Datura stramonium) conține scopolamină, o otravă atât de perfidă încât în anumite dozenici nu te ucide direct, doar te face să te sinucizi singur.

Era folosită și ca stupefiant de preoții Zuni din America de Nord la slujbele religioase cu scopul de a putea lua contactul cu zeii și la identificarea hoților.

Acum, știind că planta asta stând acolo pe trotuare ar putea ajuta la demascarea hoților din Turda, sunt șanse ca agenții secreți ai Primăriei să o extermine zilele următoare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.