Ziua Imnului National: Centrul Turzii, blocat complet. La Câmpia Turzii, baloane tricolore și fanfară

0
Ziua Imnului National Centrul Turzii Blocat Complet La C Mpia Turzii Baloane Tricolore I Fanfar

Ziua Imnului Național a fost sărbătorită de municipalitățile din Turda și Câmpia Turzii, în mod oficial, prin arborarea drapelului național și alocuțiuni.

Politică și Putere vă prezintă 7 motive pentru care sărbătoarea imnului a fost mai reușită la Câmpia Turzii, decât la Turda.

Primul motiv e acela că autoritățile din Câmpia Turzii nu au blocat centrul orașului. La Turda, centrul a fost închis circulației auto din toate direcțiile. Străzile cu sens unic, de acces spre centru, dinspre str dr. Ion Rațiu au fost blocate complet, inclusiv strada Eminescu. Nu se știe cine, a avut și ideea proastă de a bloca complet și accesul la parcările din zona Catedralei ortodoxe. Ca să se urce la tribună, autoritățile din Turda au paralizat complet centrul orașului timp de o oră și jumătate. Cele mai colorate înjurători din trafic au putut fi auzite la Turda de Ziua Imnului Național.

Eminescu
Străzile Eminescu, Argeșului, Pavel Dan și Bicazului au fost complet blocate aproape 2 ore


Al doilea motiv e că orașul Câmpia Turzii are fanfară. Unul dintre cele mai frumoase momente la o ceremonie militară este Marșul de întâmpinare. Denumit ”Marș triumfal și primirea steagului și a Măriei Sale Prințul Domnitor” , acesta a fost primul imn al Principatelor Unite și a fost compus în 1862 de către compozitorul Eduard Hübsch.Este intonat în timpul acordării onorului și raportului de către Garda de onoare.

Fanfara
Fără fanfară, ceremonialul militar pare incomplet

Al treilea motiv e că din Câmpia Turzii e și subprefectul. Onorul și raportul militar au un statut aparte în ceremonialul militar. Onorul se acordă, la nivelul cel mai mic doar reprezentantului Guvernului în teritoriu, adică prefectului sau subprefectului. Subprefectul Irina Munteanu e din Câmpia Turzii, așa că ceremonialul din orașul vecin a fost complet. Asadar primarul nu poate primi onorul gărzii militare. În absența unui oficial de rang înalt, garda de onoare dă doar raportul comandatului militar cu cel mai mare grad.


Al patrulea motiv e că garda de onoare de la Câmpia Turzii e formată din parașutiști care în general au costume albastre mai faine decât infanteriștii sau tanchiștii de la Turda. În plus în orașul vecin au si avioane care pot survola Câmpia Turzii mult mai des decât pot zbura peste Primăria Turda.

224406011_1120991038425506_1108787784060877055_n


Discursurile oficiale de la Câmpia Turzii au durat în medie 2 minute și au fost logice. Asta scurtează mult timpul de așteptare, deoarece e destul de greu să stai în soare ascultându-i pe politicieni care de obicei bat câmpii.

La Câmpia Turzii s-a semnat și o înfrățire cu localitatea Cișmișlia din Republica Moldova. Iată că Ziua Imnului Național poate fi valorificată simbolic la un nivel mult mai bun, întârind relațiile cu cei din Republica Moldova.

Parteneriat

Cei de la Câmpia Turzii au avut ideea să lanseze baloane tricolore pe cerul albastru. Vântul le-a dus până la Turda, în Poiana.

222784009_527936881776795_8938609003207784154_n
Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.