Înfrățire între Câmpia Turzii și orașul Cimișlia din Republica Moldova

0
Nfr Ire Ntre C Mpia Turzii I Ora Ul Cimi Lia Din Republica Moldova

Consiliul Local din Câmpia Turzii a aprobat astăzi, în unanimitate, înfrățirea municipiului cu orașul Cimișlia din Republica Molodova. Cele două orașe ar putea colabora în privința parcurilor industriale.

Acordul de asociere a fost semnat de către primarul Sergiu Andronachi și primarul Dorin Lojigan.

Primarul din Cimișlia, Sergiu Andronachi a fost însoțit de viceprimarul Sergiu Suhan și consilierii orășenești Larisa Bordin (PD) și Veaceslav Molișteanu (PSRM), provenind de la partide cu orientare social-democrată.

Acordul de înfrățire a fost anunțat la nivelul celor două administrații încă din martie 2021, dar momentul semnării documentelor a fost amânat până după oganizarea alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. Primarul Sergiu Andronachi este la primul mandat și a câștigat alegerile locale din Cimișlia în 2019 din partea Blocului electoral ”ACUM” format din partidele pro-europene din Republica Moldova. Acesta are legături anterioare cu România deoarece a absolvit Academia Militară de la Sibiu. A activat la Agenția de Dezvoltare Regională Sud din Republica Moldova, în calitate în specialist în gestionarea proiectelor iar ulterior a fost șeful întreprinderii municipale de servicii publice din Cimișlia. Orașul, situat la 68 de km de Chișinău are un fondul funciar asemnificativ, de peste 11.920 ha datorită faptului că în componența sa are și câteva sate. Administrația locală din Cimișlia dorește să colaboreze cu municipalitatea din Câmpia Turzii în domeniul investițiilor. În orașul din Republica Moldova, urmează să se construiască un parc industrial pe 10 hectare. Locația este în extravilanul orașului, , în apropierea Zonei Economice Libere, având conexiune la drumul național R3 și aflându-se în apropierea hotarului cu Ucraina.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.