Lucrările de modernizare de la Turda sunt un dezastru iar zilnic zeci de sesizări arată fie că acestea stagnează fie, în cel mai bun caz, sunt finalizate dar fără respectarea standardelor de calitate.
Reabilitarea străzilor afectează traficul iar porțiuni întregi din drumuri ce sunt reabilitate sunt deja distruse. În plus, lucările de apă-canal întind și ele nervii turdenilor la maximum. Alimentarea cu apă pică cu o frecvență de aprope din două în două zile.
Pe strada Alexandru Ioan Cuza, lucările sunt sub standarde. Strada e înălțată fapt care permite apelor de ploaie să intre în casele oamenilor.

”Rigola de pe partea dreapta e mai sus ca cea din stânga cu 15 cm, părerea noastră, că nu avem instrumente de masură.Strada Decebal nu are rigolă de scurgere, apa se scurge pe drum.Strada Cuza seridică cu aproximativ 40 de cm mai sus față de situațiainițială iar trotuarele rămân mai jos cu aproximantiv 30-40 de cm. La o ploaie mare apa de pe carosabil intră în curți și beciuri, prin locurile de acce. Pe partea din capăt unde este deja asfaltată, apa se adună la mijloc, ca un lac. Nu se poate asa ceva,se face un lucru mai prost ca acum 50 de ani. Circulă tot felul de informații și zvonuri de spălare de bani, dar nu ca-i uiți în buzunare si îi bagi la mașină de spălat. S-a dus balastru escavat în târg. De acolo care era mai bun sa dus ca umplutura pe alte străzi”, explică locuitorii de pe strada A.I Cuza
Oamenii de pe strada Cuza sunt revoltati și spun că vor ieși în stradă și vor bloca lucrările.
Pe strada Panait Cerna, oamenii pregătesc o petiție. Noroiul sau praful afectează grav condițiile de locuire.
”Strada e un şantier în lucru şi zilnic este săpată-astupată şi circulată de excavatoare şi camioane, indiferent că acestea lucră la reţeaua de apă-canal sau sunt cei care lucră la podul de peste Arieş, avem două tipuri de probleme. Respectiv, după o ploaie, indiferent de intensitate, e un noroi de se împotmolesc autoturismele şi se creează şanţuri adânci pe drum, punând în dificultate maşinile mai joase (normale de altfel, nu sport) să ruleze prin acestea. O altă parte a problemei, când acest noroi se uscă devine un praf fin, care de la traficul străzii rămâne în suspensie aer, praf pe care îl inhalăm, care se depune peste tot în locuinţele locuitorilor”,arată turdenii care locuiesc acolo. Aceștia povestesc cum din cauza lucrărilor greșite, se refac permanent căminele de apă. ”Toate căminele de apă-canal se refac de trei-patru ori, în unele intersecţii sunt şantiere care se redeschid măcar o dată pe lună”, mai explică un turdean.