Consiliu Local păcălit să voteze un contract neclar pentru terenuri

0
Consiliu Local P C Lit S Voteze Un Contract Neclar Pentru Terenuri

Consiliul Local al Municipiului Turda a aprobat într-o ședință de îndată din data de 9 iulie semnarea unui contract prin care Municipiul Turda dobândește un drept de superficie asupra unor parcele de terenuri în suprafață de 100.000 de metri pătrați aflate în proprietatea Asociației Composesoratului de Pășunat Turda. Dreptul de folosință este dat pe durata de 49 de ani.

Pe terenul din apropierea Stadionului din Poiana ar urma să se construiască Aquapark-ul. Deși investiția a fost anunțată inițial de primarul Cristian Matei în Poștarât, peste Arieș, ulterior acesta a realizat că nu poate fi făcută acolo. În Poștarât trebuie reabilitată zona prin plantarea a 100.000 de arbori și arbuști în baza proiectului de decontaminare. Aquapark-ul s-a mutat în locul în care primarul visa lacuri și micro hidrocentrale. Terenul este însă o proprietate a composesoratului din Poiana. Asociația Composesoratului de Pășunat Turda a decis într-o ședință a Adunării Generale la care au participat foarte puțini memebri ca să acorde un drept de superficie Municipiului Turda pe durata a 49 de ani.

Contractul și proiectul de hotărâre este însă unul neclar iar administrația primarului Cristian Matei a procedat netransparent. Din conținutul proiectului de hotărâre lipsește mențiuna dacă e vorba de un contract cu titlu gratuit sau un contract cu titlu oneros adică care sunt avantajele pe care municipalitatea se obligă să le plătescă pentru dreptul de superficie. Desi neclaritatea din hotărârea de Consiliu Local cu privire la tipul contractului era evidentă, nici măcar consilieul local Ioana Orbeanu (PNL), care e avocat nu a ridicat obiecții cu privire la neclaritățile privitoare la tipul contractului ce urmează să fie semnat.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.