375.000 de lei lunar pentru sport. Boscheții invadează stadionul iar clubul de volei nu a explicat clar cum a cheltuit banii

0
Copaci1

Administrația locală va aloca în continuare lunar câte 100.000 de lei lunar pentru fotbal, 215.000 de lei pentru handbal și 60.000 de lei pentru sport.

Sumele urmează să fie aprobate în ședința ordinară a Consiliului Local Turda din data de 30 iunie 2021

Ruine
Stadionul Municipal este o ruină

Proiectele de hotărâre prevăt alocara sumelor către cluburile sportive în intervalul 1 iulie 2021-1 ianuarie 2022 și sunt întocmite în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului care permite autorităților locale să aloce sume de bani cluburilor sportive private. Alocarea banilor pentru fotbal și handbal se face și în contextul în care Municipiul Turda este asociat în cluburile sportive,

În ciuda celor 100.000 de lei alocați lunar pentru fotbal, starea stadionului municipal este una deplorabilă.

”Vedem ruinele unui stadion cândva plin de suporteri, acum plin de copaci și boscheți. Câștigătoarea Cupei României are acum un stadion în paragină”, a comentat consilierul local Attila Kolozsi.

Clubul de volei nu a explicat clar pe ce a chetuit banii

Autoritățile locale vor dubla și banii alocați clubului de volei ”Cristina Pârv”, iar suma va crește de de la 35.000 de lei la 60.000 de lei. Inițial, contribuția din bugetul local pentru acest club a fost de 20.000 de lei. Apoi a crescut la cu încă 15.000 de lei pe perioadă determinată, până în luna mai 2021. Clubul sportiv a promovat în divizia I și a solicitat acum majorarea banilor primiți de la buget. Consilierul local Andrei Suciu membru al Comisiei de buget finanțe a precizat că nu a fost prezentantă o detaliere clară a cheltuielilor clubului de volei. Consilierul local s-a declarat nemulțumit cu privire la detaliile privind cheltuirea banilor, transmise de către Cristina Pârv, într-o discuție telefonică. Surse sportive vorbesc despre faptul că suma de 35.000 de lei lunar a fost una generoasă pentru un club de volei ce evolua în divizia a II-a. ”Aveau un meci lunar în deplasare, unul acasă. Au fost în majoritatea cazurilor distanțe ce nu necesitau cazare. Unde au mers? Cel mult la Baia Mare și cel mult odată la Craiova. Cu excepția antrenorului nu știu ce cheltuieli lunare mari ar fi putut avea”, a explicat sursa Politică și Putere. Potrivit contractului de finanțare, clubul avea obligația să prezinte Municipiului Turda documente justificative pentru cheltuielile efectuate din cotizaţia alocată.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.