Proiectul telegondolei de la Turda rămâne în așteptare. Alin Tișe: ”Nu am alocat bani pentru proiectarea telegondolei”

0
Tise

Consiliul Județean Cluj nu a alocat bani din bugetul județului pentru proiectarea și studiul de fezabilitate al proiectului telegondolei de la Turda, a anunțat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Acesta a precizat că proiectul va fi pus în așteptare deoarece la rectificările bugetare autoritățile județene se vor axa pe finanțările spitalelor Covid iar prioritatea județului va fi dezvoltarea infrastructurii sanitare.

În noiembrie 2020, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat, împreună cu primarul municipiului Turda, Cristian Matei, un acord de asociere în vederea derulării, în comun, a proiectului de investiții vizând construirea, la Turda, a unei linii de transport urban și periurban, pe cablu.

În baza acestui acord, Consiliul Județean Cluj urma să elaboreze întreaga documentație tehnică și de urbanism necesară implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean urmă să asigure și o cofinanțare a execuției lucrărilor pe acele tronsoane ale rețelei situate în afara municipiului Turda. În 2021, Consiliul Județean nu a prevăzut bani pentru documentația tehnică.

Președintele CJ Alin Tișe a precizat pentru Politică și Putere că autoritățile județene vor acoperi cheltuielile pentru documentația tehnică cu condiția ca elegondola să fie finanțată prin PNRR.

Problema este că PNRR finanțează doar proiectele mature care au documentație tehnică elaborată la momentul depunerii.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.