De câte ori e voie să oprească apa? Compania de Apă refuză să precizeze asta

0
De C Te Ori E Voie S Opreasc Apa Compania De Ap Refuz S Precizeze Asta

Operatorul public de apă de la Turda a refuzat sa precizeze public care sunt indicatorii privind întreruperea serviciului public de alimentare cu apă. Acești indicatori sunt considerați anexe la contractul de delegare al serviciului iar contractul prevede printre altele și posibilitatea ca consumatorii să primească despăgubiri, dacă serviciul de alimentare cu apă este întrerupt prea des sau nu e furnizat la standarde de calitate.

Politică și Putere a adresat Companiei de Apă Arieș o cerere prin care se solicitau indicatorii de întrerupere a serviciului public de apă, cu pragurile statistice și sancțiunile prevăzute, așa cum rezultă din Contractul de delegare al serviciului public de apă canal semnat între Compania de Apă Arieș SA și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieșului, contract încheiat la 21.09.2007 .

Compania de Apă Arieș a răspuns solicitării formulate cu o adresă prin care recunoștea caracterul public al informației și preciza că indicatorii sunt reglementați legal în Regulamentul Cadru din data de 20 mai 2007 al Serviciului de Alimentare cu Apă și Canalizare, aprobat prin Ordinul 88 din 20 martie 2007 . Compania de Apă a refuzat însă să precizeze care sunt acești indicatori, mai precis a refuzat să precizeze de câte ori poate Compania de Apă Arieș să oprească apa fără a plăti compensații utilizatorilor.

Conducerea Companiei de Apă ascunde informații publice

Conducerea Companiei de Apă Aries a refuzat să comunice și alte documente de interes public, iar refuzul urmează să fie soluționat de către instanțele de judecată.

Pe rolul Tribunalului Cluj se află Dosarul 868/117/2021 prin care se solicită comunicarea rapoartelor trimestriale de progres pentru modernizarea rețelei de apă-canal. CAA este obligată să raporteze trimestrial către Ministerul Dezvoltării cum progresează lucrările de modernizare a rețelei de apă-canal. Subiectul este de maximă importață publică deoarece lucrările de reabilitare a străzilor din Turda și Câmpia Turzii depind de ritmul lucrărilor de apă-canal. Compania de Apă a refuzat să facă publice aceste rapoarte și a precizat că informațiile detaliate privind proiectul european se regăsesc în broșurile explicative de pe site-ul Companiei. Totuși, broșurile informative nu sunt rapoartele oficiale de progres.

Un al doilea dosar, 2219/117/2021, aflat pe rolul Tribunualului Cluj face referire la raportul Curții de Conturi din 2019. Compania de Apă a refuzat să facă public raportul Curții de Conturi și a motivat că procedura de valorificare a raportului (îndreptarea deficiențelor găsite la audit) nu este încheiată. Compania de Apă a invocat însă regulamentul de funcționare al Curții de Conturi care însă se aplică doar organului de audit nu și entităților verificate.

Politică și Putere va deschide al treilea proces prin care se vor solicita și indicatorii privitori la opririle de apă astfel încât locuitorii din Turda și Câmpia Turzii să știe de câte ori se poate opri apa și care e limita de la care Compania de Apă poate fi obligată să plătească compensații financiare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.