”Îmi poate spune și mie cineva ce rost a avut să facă trotuarul și pe mijloc sunt stâlpi. Adică cum poți trece pe acolo ? Deci uitați ce lucrare sau făcut aici stâlpul acesta pe mijlocul trotuarului. Eu când am văzut ce drum rău mă așteaptă am vrut să urc pe trotuar bine că nu am făcut-o pentru că nu mai puteam trece de acel stâlp. Adică sunt mai mulți sunt vreo patru sau cinci stâlpi Dacă puteam urca pe trotuar nu mai trebuia să trec prin pe acel drum rău este foarte rău drumul, dar ce putem face noi?” scrie Petru Zoltan Egyed , ce a trecut pe strada Bogata din Turda. Omul a comentat pe Facebook și a pozat stâlpii din mijlocul trotuarului.
Proiectul de reabilitare a străzii se face pe fonduri europene prin intermediul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Turzii. Documentul de modernizare a căilor rutiere și a circulației în municipiul Turda a fost premiat într- gală europeană ”pentru idee”.
Orașul Turda a obținut locul 1 în competiția europeană SUMP AWARDS, pentru cel mai bun plan de mobilitate urbana durabilă. Au participit în această competiție aproximativ 2.500 de oraşe, Turda concurând în finală cu Manchester şi Milano.
Ca-n România, teoria a luat locul I. Azi vedem că practica ne omoară.
Proiectul ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona industriala a Municipiului Turda” are o valoare totală de 25.110.602,64 lei, din care:
-21.309.077,25 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR
-3.259.035,34 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național
-501.390,05 lei reprezintă valoarea cofinanțării eligibile a Municipiului Turda
-41.100,00 lei reprezintă valoarea neeligibilă inclusiv TVA.
Perioada de implementare a proiectului este de 62 de luni, începând cu data de 25.11.2016 până la 31.12.2021, aceasta cuprinzand si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de finantare.