În urma unui proces la Curtea de Apel Cluj, Salina Turda a fost obligată să îi plătească avocatei Dorina Dediu suma de 30.750 de lei cu titlu de daune materiale. Sentința nu este definitivă și este supusă recursului. Procesul câștigat de avocata din Turda completează seria sentințelor prin care instanțele de judecată au sancționat diversele abuzuri ale actualei administrații.
În mod normal aceste sume constituie prejudicii aduse bugetelor publice în urma unor decizii greșite colective sau individuale. Până în prezent nu au existat demersuri de recuperare a prejudiciilor de la persoanele vinovate.
Se vor autosesiza procurorii din Parchetul Turda că bugetul orașului și bugetele companiilor și instituțiilor publice suferă prejudicii după prejudicii- nicicând recuperate și asta în urma unor decizii administrative ce se dovedesc abuzive și ilegale?
În august 2017, conducerea Salinei Turda anunța că va cere Consiliului Local revocare din funcție a avocatei Dorina Dediu. Informațiile au fost stransmise prin intermediul presei locale care avea contracte comerciale de publicitate cu Salina Turda. Dorina Dediu a devenint peste noapte persona non grata la Salina Turda. Presa locală relata aspectele negative reclamate de Salina Turda la adresa avocatei dar fără a solicita și punctul de vedere al acesteia. Se amintea că avocata Dorina Dediu a avut un comportament agresiv și a încercat să intervină într-un litigiu de muncă între Salina Turda și soțul ei. În plus i se reproșa că a făcut presiuni din poziția de membru al Consiliului de Administrație asupra conducerii Salinei pentru reangajarea soțului ei.
Dorina Dediu a fost revocată din funcție iar câteva luni mai târziu a fost înlocuită de Filip Dragoș Mihai, un apropiat al familiei primarului Cristian Matei printr-o hotărâre a Consiliului Local din februarie 2018.
În urma unui proces la Curtea de Apel Cluj, Salina Turda a fost obligată să îi plătească avocatei demise suma de 30.750 de lei cu titlu de daune morale. Sentința nu este definitivă și este supusă recursului.
Filip Dragoș Mihai este fost vicepreședinte al Tineretului Social Democrat Turda și prieten al fiului primarului.. În septembrie 2015 a făcut parte din grupul care a transformat PSD Turda în fieful personal cu prieteni și neamuri, al primarului Cristian Matei.
Pentru postul de la Salina Turda și numirea în locul avocatei Dediu, Filip Dragoș Mihai a fost evaluat anterior numirii sale din 2018 de o firmă de recrutare de personal, Arc Consuluting. Din evaluarea lui rezulta că are excelente abilități de expertiză în gestionarea investiilor de tip SPA și HORECA dar și expertiză privind gestionarea investițiilor în turism asta deși nu era menționat niciun loc de muncă care să-i confere un astfel de nivel de expertiză.
Elena Căprar, din cadrul companiei Arc Consulting spunea în noiembrie 2018 că evaluarea lui Filip Dragoș Mihai a fost corectă dar că nu-și amintește exact de unde dobândise acesta experiența în gestionarea investițiilor de tip SPA și Horeca. În CV-ul său Filip Dragoș Mihai menționează că a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare iar singurul său loc de muncă până la numirea în Consiliul de Administrație al Salinei a fost la firma fiului primarului Cristian Matei, Don 20srl . Este vorba despre o care se ocupă de comerțul cu amănuntul, repararea autovehicolelor și motocicletelor. Cum a ajuns un angajat al unui atelier auto să dobândească expertiză în gestionarea investițiilor SPA și Horeca, este un mister al anilor 2018. În CV-ul lui Filip Dragoș Mihai nu există vreo referire la turism, nici măcar la mențiunile legate de hobby.
Prin Hotarâre 224/2021 din 22.04.2021 instanța obligă pârâta Salina Turda SA să plătească reclamantei suma de 30.750 lei cu titlu de daune materiale, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflaţiei, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data scadenţei şi până la plata integrală a debitului.