Primăria Turda organizează expoziție de tehnică militară de Ziua Copiilor. Cât de oportună e alegerea?

0

În 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a Națiunilor Unite recomanda tuturor țărilor să introducă un eveniment anual, Ziua Internațională a Copilului care să încurajeze fraternitatea și înțelegerea între copii din întreaga lume și pentru a promova bunăstarea copiilor.

La 67 de ani de la propunerea Adunării Generale ONU, Primăria Turda are o înțelegere aparte a promovării ideii de fraternitate și înțelegere între copii lumii: organizează o expoziție de tehnică militară. Expoziția are loc în Parcul Central, exact în același loc cu celelalte evenimente dedicate zilei de 1 iunie.

Children Soldier
2008 poster by Rafaela Tasca and Carlos Latuff

Prezentarea unei expoziții de armament militar este cel puțin neinspirată pentru ”Ziua Copilului” în contextul în care în ultimii 50 de ani Organizația Națiunilor Unite atrăgea atenția că numărul copiilor recrutați în conflictele militare este în creștere iar efectul activității militare asupra copiilor este unul devastator.

Influența participării copiilor în conflictele armate a fost conștientizat instituțional de către organismele internaționale în 1996 în urma unui raport prezentat Adunării Generale ONU de către experta în depturile omului Graça Machel . Raportul prezenta evidențe că folosirea copiilor în conflictele armate s-a finalizat cu mii de copii uciși, mutilați fizic și psihic.

Cât de oportună e organizarea unei expoziții de tehnică militară de 1 Iunie, Ziua Copilului, e o întrebare la care părinții, pedagogii și autoritățile ar trebui să răspundă.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.