Activist politic, recompensat cu slujbă la Stat. Ofițerul pensionar George Moldovan a ajuns îngrijitor la domiciliu, la DAS Turda

0
Activist Politic Recompensat Cu Slujb La Stat Ofi Erul Pensionar George Moldovan A Ajuns Ngrijitor La Domiciliu La Das Turda

foto: George Moldovan (stânga) la debutul activității politice, alături de fostul senator PMP, Vasile Cristian Lungu

George Moldovan, maior în rezervă și activist politic care l-a susținut pe primarul Turzii, Cristian Matei, a fost angajat îngrijitor la domiciliu al persoanelor vârstnice, la Centrul de îngrijiri la domiciliu care aparține de Direcția de Asistență Socială Turda.

Ofițerul pensionar primește așadar atât pensia cât și salariul. După angajare a fost detașat rapid la un centru de vaccinare din oraș.

George Moldovan a refuzat să explice care e contextul în care a ajuns îngrijitor al persoanelor vârstnice de la Turda, dacă a ocupat postul prin concurs și ce calificări în domeniu are. ”Nu pot să dau detalii deoarece sun informații confidențiale”, a apreciat acesta.

În decembrie 2020, George Moldovan declara publicației Ziarul21.ro că dorește să-și dedice anii de pensie volunatariatului și acțiunilor de binefacere.

”Eu îmi doresc sănătate și putere ca să pot participa la cât mai multe acțiuni caritabile și filantropice pentru că cel mai important este nu ce face țara pentru tine ci ce poți face tu pentru țară”, aprecia Moldovan. Acesta a reprezentat sucursala din Turda a Asociației Veteranilor și Veteranilor cu Dizabiltăți la evenimentele comemorative organizate local, la 9 mai.

Situația privind angajarea lui George Moldovan a fost sesizată de către un funcționar superior al Direcței de Asistență Socială Turda care a precizat într-o adresă transmisă redacției că maiorul pensionar a fost angajat ca îngrijitor la domiciliu iar ulterior a fost detașat la un centru de vaccinare din Turda. Acesta a fost angajat pe un post temporar în locul unei persoane aflată în concediu de maternitate. ”Ca referent la vaccinare câștiga mai puțin. Așa are și vechime, ia și salariu”, a explicat sursa Politică și Putere care a confirmat că de la angajarea lui și până acum, Moldovan nu a îngrijit niciun bătrân la domiciliu.

George Moldovan a răspuns amabil la apelul telefonic, până când a aflat subiectul discuției. Întrebat care e contextul angajării sale ca îngrijitor la domiciliu al al persoanelor vârstnice și dacă a obținut postul prin concurs, Moldovan a refuzat orice dialog. ”Vă rog să luați legătura cu cei de la DAS. Nu pot să dau detalii deoarece sunt informații confidențiale”, a precizat maiorul pensionar. La insistențele reporterului care i-a arătat că de fapt subiectul normelor de confidențialitate e chiar el și că de aceea a fost sunat, George Moldovan a închis telefonul.

George Moldovan are conexiuni anterioare cu DAS Turda, concubina lui cumpărând un imobil de la directoarea DAS Turda. Concubina lui Moldovan, medic de profesie este și ea angajată la DAS Turda iar cei doi sunt prieteni buni cu Monia Koti, directoarea DAS.

De altfel și directoarea DAS Turda, Oana Monia Koti a fost numită în funcție după ce primarul Cristian Matei a câștigat alegerile, în campania acestuia de numiri a membrilor PSD în funcții cheie în administrația locală. Monia Koti a fost trezorerier PSD.

Centrul pentru îngrijire a vârstnicilor la a fost înființat prin fonduri Phare în anul 2004, în anul 2005 fiind preluat în structura Serviciului Public de Asistență Socială.

Activist politic, recompensat cu o slujbă la Stat

George Moldovan e un activist politic care l-a susținut fervent pe primarul Cristian Matei în campania electorală. Simultan, ofițerul pensionar i-a atacat pe adversarii politici ai primarului, în special pe cei din Partidul Mișcarea Populară.

Inițial Moldovan a activat la Partidul Mișcarea Populară Turda cu începere din toamna anului 2019. ”Cu orice preț își dorea puterea”, explică președintele PMP Turda, consilierul local Adrian Nap.

Ulterior, după ce PMP nu a validat ambițiile lui Moldovan acesta a trecut la PNL și a criticat public PMP Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.