Viceprimarul din Mihai Viteazu acuzat că a aprobat distrugerea unui teren privat

0
Teren1

Un scandal pe marginea unor tuburi din vechea conductă ce alimenta cu apă industrială Câmpia Turzii a izbucnit în ultima săptămână în comuna Mihai Viteazu (Cluj). O familie din satul Cornești a reclamat faptul că viceprimarul comunei împreună cu doi lucrători angajați de Primărie au distrus un teren pe care îl aveau în proprietate pentru a recupera niște tuburi abandonate de Compania de Apă Arieș.

Incidentul a făcut și obiectul unei interpelări a consilierului Ioan Balea (USR) care a solicitat o serie de explicații în ședința ordinară din 18 mai a Consiliului Local Mihai Viteazu.

A32f6258 0c6b 4b21 B41d 43ec79143e55

Familia din Cornești susține că din discuțiile avute inițial a reieșit faptul că tuburile de apă erau destinate uzului personal al viceprimarului și celor doi lucrători. Viceprimarul Paul Olaru susține că țevile de apă scoase din pământ sunt destinate unor lucrări edilitare din comună. Primarul Ioan Zeng spune că nu știa nimic despre incident și că nu a dat vreo dispoziție ca Primăria să recupereze țevi abandonate. Surse din cadrul Companiei de Apă Aries au precizat că rețeaua de apă industrială a fost casată și a fost scoasă din inventar, așadar oricine putea folosi țevile abandonate.

În 6 mai 2021, în jurul orelor 18.00, proprietarului terenului de pe tarlaua 48 a constatat, mergând spre Turda, că persoane străine au intrat pe terenul moștenit de la tatăl lui. A constatat că e vorba de un consătean cu un buldoexcavator și de viceprimarul comunei iar săpăturile erau făcute pentru a scoate din pământ tuburi din vechea rețea de alimentare cu apă industrială ce mergea spre Câmpia Turzii. Joi au fost scoase din pământ circa cinci tuburi. Peste câteva zilei, luni 10 mai au mai fost scoase alte 5 tuburi. Proprietarii terenului susțin că din discuțiile purtate a reieșit faptul că tuburile erau destinate folosinței propriia celor ce săpau acolo. Aceștia au purtat discuții cu viceprimarul și l-au sesizat verbal pe primar. Primarul Ioan Zeng a afirmat că nu știa nimic despre incident și că el personal nu a dat nicio dispoziție ca Primăria să recupereze țevi abandonate. Ioan Zeng a precizat că operațiunea de recuperare a țevilor aparține viceprimarului. Viceprimarul comunei implicat în acest scandal spune că de fapt țevile erau destinate unor lucrări necesare în comună, că a indentificat o oportunitate bună pentru lucrările din sat. Potrivit viceprimarului Paul Olaru, țevile au fost folosite la grădinița din Cheia, pentru o fântână la cabana Primăriei din Cheile Turzii iar restul au fost depozitate la stadionul din satul Cornești. Viceprimarul a negat faptul că tuburile scoase din pământ au fost folosite de el sau lucrătorii angajați de Primărie. Viceprimarul a avut însă declarații contradictorii cu privire la distrugerea terenului. Inițial a afirmat că terenul nu mai e în proprietatea familiei ce a formulat sesizare și că a fost vândut firmei Ben Ben, ulterior a apreciat că și dacă a fost distrus, terenul a fost adus la starea inițială. În final a susținut că de fapt lucrătorii nici nu nu au intrat pe proprietatea privată.

Incidentul a atras atenția și consilierului local USR Ioan Balea. Acesta a cerut explicații în ședința ordinară a Consiliului Local Mihai Viteazu.

Viceprimarul comunei a susținut că operațiunea de dezgropare a țevilor a fost una legală iar terenul pe care s-a săptat nu este în proprietate privată.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.