Imagini șocante! Milioane de pui de o zi sunt gazați din cauza unei decizii aberante a autorităților centrale

0

Milioane de pui de o zi sunt uciși în staţiile de incubare din România după ce autoritățile centrale sanitar venterinare au luat o decizie proastă și nejustificată științific.

În urma depistării unui focar de gripă aviară în județul Mureș, pe lângă măsurille justificate de carantină utoritățil centrale sanitar-veterinare au decis și interzicerea comerțului cu păsări în toată țara.

Decizia a declanșat și eutanasierea prin gazare a milioane de pui de o zi din statiile de incubare din România care asigură reproducția puilor. Producătorii spun că miza este mai mult una economică ce favorizează importul de pui mici în defavoarea celor autohtoni.

În plus, angajații stațiilor de incubare au început să demisioneze după ce au fost obligați să gazeze în saci de plastic zeci de mii de pui.

Decizia de a interzice în toate ţara, pentru 30 de zile, comercializarea puilor de păsări de o zi , în urma unoi focar de gripă aviară, are consecinţe în lanţ. Prima consecinţă este una dramatică, milioane de pui de o zi fiind ucişi prin gazare în incubatoare, în timp ce românii rămân fără păsări de carne şi fără ouă.

Un importator de pui a încălcat prevederile legale şi a furnizat pui contaminaţi cu virusul gripei aviare la ferma, care deţinea 180.000 de păsări, generând un focar. Trei noi focare de gripă aviară au fost depistate în judeţul Mureş în gospodării ale populaţiei din localităţile Sântana, Cozma şi Grebenişu de Câmpie, în urma verificărilor privind trasabilitatea păsărilor comercializate din exploataţia comercială din Ungheni.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a decis eutanasierea păsărilor din focar și a delimitat o zonă de protecție pe o rază de 3 kilometri și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri, conform regulamentului european aplicabil în astfel de cazuri. Doar că autorităţile (Comitetul Național pentru Situații de Urgență şi ANSVA) au mers mai departe şi au decis interzicerea comerţului cu păsări vii din întreaga țară, timp de 30 de zile.

Decizia de a interzice în toate ţara, pentru 30 de zile, comercializarea puilor de păsări de o zi are consecinţe în lanţ. Prima consecinţă este una dramatică, milioane de pui de o zi sunt ucişi prin gazare în incubatoare, în timp ce românii rămân fără păsări de carne şi fără ouă. Pierderile pentru producătorii de pui este semnificativă.

Puii sănătoși vor fi gazați zilnic, imediat ce ies din ou, până la anularea ordinului.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.