Surse din CAA “ Ani de zile am ținut incorect evidența contabilă a apei potabile”

0
Surse Din Caa Ani De Zile Am Inut Incorect Eviden A Contabil A Apei Potabile

Compania de Apă Arieș a încălcat cu bună știință normele contabile și ani de zile nu a ținut evidența contabilă a apei potabile în mod corect, au dezvălui surse interne din CAA, în această dimineață. Situația a fost remediată doar după ce autoritățile au constat că CAA păcălește Statul la plata TVA-ului și impozitului pe profit.

”Nu exista o metodă clară a condițiilor interne de producție”, a menționat sursa Politică și Putere care a adăugat că situația a devenit mai complicată pe măsură ce directorii CAA au oprit și efectuarea controlului financiar intern.

Compania de Apă Arieș nu a asigurat o evidență contabilă corectă a apei potabile produse astfel încât nu exista o evidență contabilă clară a pierderilor. Fenomenul a prins amploare în perioada 2013-2017 și fost dublat de faptul că în aceeași perioadă controlul financiar intern a nu și-a făcut treaba fiind blocat la nivelul conducerii. Directorii Companiie de Apă Arieș au fost în acea perioadă primarul Cristian Matei și ginerele lui, Bogdan Bobic.

”Practic nu se monitorizau corect pierderile de apă din sistem. Nu contabilizau apa brută ca materie primă achiziționată. Știu că a fost un control și a ieșit scandal. I-au prins pentru că nu plătiseră impozitele și TVA-ul corect. Au fost puși să plătească ceva diferențe la TVA și impozitul pe profit și în final au rezolvat situația. Era oprit și controlul financiar intern care nu a mai fost făcut câțiva ani. Era director Cristian Matei și se dorea să se știe cât mai puțin despre situațiile financiare ale firmei”, mai povestește sursa Politică și Putere.

Potrivit Companiei de Apă Aries SA, operatorul public a fost controlat ultima dată de către auditorii Curții de Conturi a României. Controlul a avut loc în anul 2019 iar raportul de audit include dispozții și recomandări de remediere a unor deficiențe.

Compania de Apă Arieș a refuzat să facă public raportul Curții de Conturi și a susținut faptul că acesta este confidențial deoarece problemele constatate nu au fost remediate nici după 3 ani.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.