Investiții dubioase la Salina Turda. Compania somată să prezinte un raport al infiltrațiilor în Mina Tereza

0
Investi Ii Dubioase La Salina Turda Compania Somat S Prezinte Un Raport Al Infiltra Iilor N Mina Tereza

Salina Turda ar trebui să prezinte în fața Consiliului Local un raport al infiltrațiilor de apă în Mina Tereza care să conțină detalii cu privire la gradul de distrugere asupra obiectivului turistic dar și detalii privind siguranța turiștilor.

Solicitarea a fost făcută de către Adrian Teban, consilier local USR-Plus. Consilierul local a atras atenția și cu privire la o serie de obiective de pe lista de investiții, insuficient explicate de conducerea companiei publice.

Intervențiile au fost făcute în ședința ordinară a Consiliului Local din 22 aprilie 2021. Conducerea societății a evitat să se refere în ședința de consiliu la lista de investiții și a formulat doar explicații generale privind veniturile și bugetul Salinei.

Teban
Adrian Teban (USR-Plus) a cerut prezentarea unui raport complet al infilitrațiilor de apă în Salina Turda în special cu mențiuni referitoare la siguranța turiștilor

Salina Turda va cheltui peste 120.000 de lei pentru reabilitarea unui sistem de alarmare la incendiu care nu a funcționat niciodată. Surse din Salina Turda povestesc că senzorii sistemului de alarmă de la Salină nu au fost niciodată conectați la sistem. ”Când veneau controale erau duși să mănânce la Sarea în Bucate”, explică un angajat al Salinei Turda despre esența procedurilor de verificare și control.

O altă investiție e într-un grup electrogen pentru SPA-ul Potaissa Turda. Peste drum de SPA este însă montat un grup electrogen. Acesta a fost montat la reabilitarea hotelului. Grupul electrogen de la SPA a fost legat în mod inexplicabil doar de SPA-ul Potaissa nu și de hotel și nu are o putere corespunzătoare. În plus, surse din Salina Turda spun că de fapt a fost montat din start într-o manieră necorespunzătoare în urma unei învârteli dintre șefii din Salină și o firmă furnizoare.

Consilierul Adrian Teban a cerut ca investiția într-un grup electrogen să fie făcută pentru hotel. ”E mai important să ai grup electrogen pentru hotel care oferă servicii non stop decât să si unul pentru SPA care functionează 10 -12 ore pe zi”, a comentat Teban.

Hotelul ar urma să cumpere un nou autoturism dar în lista de investiții nu este menționat un plafon maxim sau o marcă de mașină.

Dezastrul de la Salina Turda

Salina Turda stă dezastruos la capitolul de investiții. Acum câțiva ani, grinzi de lemn s-au prăbușit la Mina Tereza din cauza infiltrațiilor de apă și au căzut în lac. Din fericire incidentul s-a petrecut noaptea.

Din cauză că operațiunile de mentenanță au fost făcute ani de zile doar pe hârtie, liftul metalic nu mai prezintă siguranță, afirmă surse din Salină.

Acum câțiva ani roata mare s-a blocat de câteva ori cu turiștii suspendați la înălțime și a fost nevoie de intervenția alpiniștilor utilitari.

”Grinzile de lemn sunt toate încovoiate, gata să puște” au explicat surse din Salina Turda, cu privire la infiltrațiile din zona hornurilor de aerisire.

Situația infiltrațiilor de apă la Mina Tereza este cunoscută de ani buni dar conducerea nu a alocat bani pentru reparații. În același timp, Salina a finanțat echipa de handbal.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.