O femeie din Poliția Locală Turda a murit infectată cu Covid. Șefii Poliției sunt acuzați că au mușamalizat infectarea angajaților

0
Img 3236

Ioana Maria Valerio, referent la Poliția Locală Turda a murit în urma infectării cu Covid 19. Femeia s-a infectat printre ultimii din Poliția Locală Turda, după ce un focar de Covid 19 a izbucnit în instituiție la începutul lunii martie.

Șefii Poliției sunt acuzați nu au raportat focarul către DSP, nu au cerut vaccinarea polițiștilor locali și pe tot parcusul lunii martie au organizat în continuare ședințe operative deși știau că au un focar de boală în unitate.

Ioana Maria Valerio este descrisă de colegii ei drept o fire plină de viață, veselă și cu un temperament plăcut. Era o persoană pozitivă și sărea în ajutorul celor din jur. ”Muncea, ținea lucrurile sub control la serviciu, asta și pentru că sora ei o ajuta profesional cu sfaturi, atunci când era cazul”, povestește un polițist local.

Ioana Maria Valerio a murit în urma complicațiilor cu Covid 19, infectându-se printre ultimii, la Poliția Locală Turda. Nici ea nici colegii ei nu au fost programați la vaccinare iar șefii lor nu au anunțat imediat autoritățile sanitare cu privirea la izbucnirea focarului în unitate. Chiar și comandantul Poliției Locale s-a infectat. ”Mănăilă a organizat ședințe operative toată luna. Era mare șef. Știau că e focar de covid la Poliția Locală dar nu le-a păsat să ia legătura cu DSP-ul”, explică un polițist local.

Polițiștii locali au participat în luna februarie la o ședință de bilanț la Teatrul Municipal. Atunci au fost întrebați dacă vor să se vaccineze iar 57 de persoane s-au înscris pe o listă. Printre cei 57 se număra și Ioana Valerio. Li s-au introdus datele pe platformă apoi lucrurile s-au oprit.

Locurile de pe platformă s-au ocupat iar polițiștii au fost lăsați pe cont propriu. ”Acum două săptămâni, dna Iurian și dna Mocean au anunțat angajații că cei sub 55 de ani pot să se programeze individual la Cluj, unde mai sunt locuri”, spune un polițist local. Acesta mai povestește că unii dintre colegii lui au reușit să se vaccineze. Acum două săptămâni erau circa 12 persoane infectate, acum sunt circa 16 polițiști infectați.

”Din păcate moartea Ioanei va rămâne probabil uitată. Ea era divorțată, nu avea copii iar sora ei lucrează în Primărie. Nu cred că va avea cineva curajul să lupte pentru ea, ca cineva să fie tras la răspundere”, mai spune polțistul local.

Directorul adjunct al Poliției Locale Turda, Vasile Mănăilă a refuzat să comenteze acuzațiile și a precizat că cel împuternicit să ofere detalii presei este directorul Valer Moldovan care se va intoarce luni la serviciu.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.