Compania de Apă Arieș ține ascuns contractul pentru proiectul european. Noi îl facem public

0
Compania De Ap Arie Ine Ascuns Contractul Pentru Proiectul European Noi L Facem Public

foto: Directorul general al Companiei de Apă Arieș Turda, Bogdan Bobic crede că un contract de finanțare cu fonduri europene e confidențial deoarece conține date cu caracter personal

Compania de Apă Arieș a refuzat să facă public contractul de finanțare din fonduri europene, pentru proiectul investiții în infrastructura de apă-canal, contract semnat cu autoritățile guvernamentale. Acest contract include prevederi generale și ar fi trebuit să fie făcut public din rațiuni de transparență

Au dreptul locuitorii din zona Turzii să cunoască condițiile generale de finanțare a unui proiect de investiții în serviciul de apă-canal, un serviciu pe care ei îl plătesc? Răspunsul nu poate fi decât unul singur și este un răspuns afirmativ.

Acest contract putea fi publicat fără probleme pe site-ul Companiei de Apă.

Nu au făcut-o ei, o facem noi.

Contractul de finanțare al serviciului public de apă canal din zona Turda-Câmpia Turzii poate fi consultat AICI

În 8 ianuare am solicitat Companiei de Apă Arieș două categorii de informații: contractul de finanțare cu anexele sale, care ar fi arătat condițiile generale de derulare a proiectului de modernizare a rețelei de apă canal și rapoartele de progres pe care Compania de Apă Arieș le-a trimis către autoritatea ce supervizează realizarea proiectelor europene.

Aceste informații sunt importante deoarece ele arată care sunt obligațiile CAA în raport cu derularea proiectului.

Turdenilor li se spune că asfaltarea străzilor depinde în mare măsură de modernizarea rețelei de apă și canal. Cât de repede se derulează lucrările pe rețelele de apă și canal este arătat în rapoartele de progres pe care le-am cerut. Desigur CAA raportează realizări pe site-ul propriu. Corespund însă cu informațiile pe care compania le transmite autorității de management?

Compania de Apă Arieș a refuzat să facă publice aceste documente și au susținut în esență că ele cuprind date cu caracter persoanal și date care aduc atingere principiului concurenței loiale. Considerăm că aceste obiecții sunt nefondate: datele cu caracter personal pot fi ușor cenzurate iar despre principiile concurenței loiale nu avem ce să vorbim: CAA funcționează în regim de monopol iar toate aspectele financiare ale finanțării prin fonduri UE are un caracter public, de la devize la proceduri de achiziții și chiar plăți . Acesta este motivul pentru care i-am dat în judecată.

Până când vom avea rapoartele de progres, iată însă contractul de finanțare pus la dispoziție de către Ministerul Fondurilor Europene.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.