Distrug Turda. Deșeurile din zona Cartierului Primăverii ard mocnit după patru zile

1

Deșeurile amplasate la marginea cartierului Primăverii continuă să ardă mocnit la patru zile de când cetățenii furioși au sesizat încălcarea normelor de mediu.

Gunoaiele au fost depozitate în câmp, la capătul străzii Ioan Luca Caragiale pe durata mai multor zile, pe parcursul săptămânii trecute.

Cauciucuri, plăci bituminoase, rășini acrilice, deșeuri menajere, textile și ceramice au fost aruncate de-a valma într-o exploatație abandonată de balast de la marginea Turzii. Sâmbăta și duminica trecută oamenii furioși au alertat autoritățile după ce gunoaiele au fost incendiate.

Oamenii spun că șeful Poliției Locale le-a spus că nu poate opri depozitarea gunoaielor și că mașinile au autorizație de depozitare de la Primăriei. Pompierii au stâns focul aprins iar ulterior camioane cu pământ au acoperit dezastrul. Noua groapă de gunoi, apărută cu acordul tacit al autorităților locale este însă acoperită doar pe jumătate.

Zona este compromisă, contaminată iar autoritățile păstrează o tăcere suspectă.

La 4 zile de la incendierea gunoaielor, acestea încă ard mocnit în timp ce autoritățile nu dau semne că vor interveni pentru a remedia situația.

Locuitorii din cartier au sesizat Garda de Mediu și cer și celorlalte autorități locale să intervină.

Logo5

1 COMENTARIU

  1. Într-o zi un camion de capacitate mare plin pâna la refuz de gunoaie ,inmatriculat in judetu Alba s-a ratacit pe strazile din cartieru Primaverii , derutat soferu ne-a intrebat unde este groapa de gunoi,va dati seama unde s-a ajuns ,sa vina din alte judete sa-si arunce gunoaiele la marginea cartierului si sa le dea foc incât locuitorii cartierului sa fie intoxicati cu fumul inecacios si urât mirositor , put hainele lasate la uscat afara in curte ,suntem intoxicati din toate partile , cred ca vor exterminarea noastra cu praf , fum,gunoaie si pâna in urma cu doua saptamâni cu noroi pâna la glezne. Am facut sesizare la politia locala si mi s-a raspuns ca dânsii nu au vazut nici un foc . Eu sunt siderata de familiile tinere cu copii care habar nu au de acest pericol de poluare cu gunoaie aprinse .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.