Turda și Câmpia Turzii nu dispun de un centru de vaccinare pentru bolnavii cronici

0
Turda I C Mpia Turzii Nu Dispun De Un Centru De Vaccinare Pentru Bolnavii Cronici
, Image: 511661100, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Drozd / Alamy / Alamy / Profimedia

Primarii din Turda și Câmpia Turzii ar trebuie să se pozeze lângă autobuze, crede un medic turdean supărat de faptul că trebuie să-și programeze pacienții pentru vaccinare la Mociu.

”Dacă vreți să vă vaccinați, vă puteți programa la Mociu”, a sunat azi de dimineață recomandarea unui medic din Turda, făcută unui pacient sub vârsta de 65, bolnav de o boală cronică.

Prefectura a anunțat că începând din 10 februarie, în județul Cluj vor fi operaționale alte 10 fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19, pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca. Acestea fac parte din cele 180 de fluxuri care urmează să fie deschise la nivel național.

Astfel, la Cluj-Napoca vor fi 6 fluxuri separate dispuse la Școala Generală „Iuliu Hațieganu” și la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, exclusiv pentru vaccinarea cu AstraZeneca, la fel câte unul în Huedin, Florești, Chinteni și Mociu.

Municipiile Turda și Câmpia Turzii, orașe care grupează al doilea bazin de populație din județ nu dispun de un astfel de centru.

” Primarii din Câmpia Turzii și Turda și-a făcut poze la inauguarea centrelor de vaccinare, deși tot ce au făcut a fost să pună la dispoziție niște săli. Acum când nu s-au înființat centrele de vaccinare cu Astra Zeneca și la Turda și Câmpia Turzii se ascund. Poate n-ar strica să-și facă niște poze lângă niște autobuze care să ducă pacienții cronici la vaccinat la sat”, a sunat mesajul unui medic turdean, implicat în procesul de vaccinare de la Turda.

Suprefectul Irina Munten a precizat că e vorba de o situație de moment. ”Au fost deschise 10 fluxuri noi pe raza jud Cluj, propuse de catre nucleul judetean de coordonare a vaccinarii in functie de numarul alocat pentru judet. S-a decis la nivel de CNCAV ca in cadrul acestor noi fluxuri vaccinarea sa se realizeze cu acest tip de vaccin pentru moment, în functie de stocurile existente la nivel national. Aceasta este situatia de moment, fiecare nouă modificare, instrucțiune o punem în aplicare imediat”, a precizat subprefectul Irina Muntean.

La nivel internațional, vaccinarea cu Astra Zeneca este privită cu circumspecție. Elveția nu a permis utilizarea acestui vaccin iar vaccinarea cu acest vaccin a fost oprită și în Africa de Sud deoarece se consideră că vaccinul Astra Zeneca nu asigură imunitatea în cazul noilor tulpini de virus. Referirile la vaccinul Astra Zeneca sunt contradictorii în presa din străinătate. Organizația Mondială a Sănătății spune că folosirea acestui vaccin e o idee bună deoarece previne cazurile severe de boală și cazurile mortale. Autoritățile medicale din unele state au suspendat vaccinarea cu Astra Zeneca pe motiv că nu asigură suficientă protecție.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.