Turdeni somați să-și elimine burlanele de scurgere deoarece degradează trotuarele noi

0
Turdeni Soma I S I Elimine Burlanele De Scurgere Deoarece Degradeaz Trotuarele Noi

Locuitorii de pe strada Aleandru Ioan Cuza au primit somații de la Poliția Locală să-și elimine burlanele de scurgere a apei pluviale deoarece degreadează trotuarele nou reabilitate.

Situația este una fără precedent iar locatarii acuză municipalitatea că proiectarea s-a făcut greșit. Oamenii cred că administrația locală din Primăria Turda trebuia să se asigure că proiectul include soluții de scurgere a apelor pluviale.

”Aceasta este înștiințarea primita de locuitorii străzii A. I. CUZA după ce au fost făcute trotuarele noi. Noi suntem de vină că cei care au făcut proiectul nu s-au gândit CE FACEM CU APELE PLUVIALE. Acum noi trebuie să căutăm specialiști să ne dea soluții. PE BANII NOȘTRI. Și atunci ne întrebăm :AUTORITĂȚILE FAC ACESTE PROIECTE PENTRU BINELE CUI? CĂ AL POPULAȚIEI. NUUUU.”, scrie pe Facebook. Ileana Olariu.

Aceasta postează și adresa de la Poliția Turda.

138639445_1982073208598765_3546343205836708118_o

”Stimată domn/doamnă vă aduce la cunoștință faptul că strada pe care locuiți (Alexandru Ioan Cuza) a fost reabilitată cu fonduri europene.

Vă rugăm să vă retrageți burlanele de scurgere a apei pluviale de pe trotuare întrucât acestea contribuie la degradarea trotuarelor și reprezintă motiv de nerecepționare a lucrărilor.

Deasemenea vă reamintim că prevederile art 15 lit. C din HCL 199/2019 reglementează obligativitatea colectării apelor pluviale de pe acoperișul clădirilor fără să afecteze proprietățile vecine (domeniul privat și public al UAT Turda).

Vă mulțumim pentru colaborare iar în termen de 10 zile vă rugăm să opriți scurgerea (…) pe domeniul public (trotuare”, se arată în adrese semnată de Valer Moldovan, șeful Poliției Locale.

Polițiștii au greșit însă justificarea legală. Litera C a articolului 15 din HCL 199 se referă la interdicția de a lipi afișe în spații neautorizate. Referirea la apa pluvială este precizată la litera ”e”

Locuitorii de str , Alexandru Ioan Cuza, somați să-și modifice burlanele de scurgere sunt revoltați de faptul că administrația locală nu a verificat ca proiectarea să prevadă și soluții de preluare a apelor pluviale.

Modernizarea străzii Alexandru Ioan Cuza este un proiect complementar în cadrul proiectului de mobilitate urbană. Modernizarea Coridorului Vest in proiectul de mobilitate urbană include străzileAlexandru Ioan Cuza, str. Clujului, str. Simion Bărnuțiu, str. G-ral. Dragalina și str. Dr. Ioan Rațiu. Valoare contractului este de 18.2 milioane lei care se adaugă TVA în valoare de 3.45 milioane lei.

Directorul tehnic al Primăririe Ovidiu Găină nu a răspuns apelului telefonic pentru a oferi informații suplimentare pe acest subiect.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.