Înființarea regiei silvice făcută cu prevederi ilegale. Au inventat un încă un director

0
Nfiin Area Regiei Silvice F Cut Cu Prevederi Ilegale Au Inventat Un Nc Un Director

Autoritățile locale de la Turda vor să înființeze regia silvică, dar folosesc prevederi ilegale în actele de constituire. Proiectul de înființare al regiei silvice, prin care se vor administra peste 5000 de hectare de pădure, printre care și cele 700 de hectare ale municipiului Turda este contestat și de către o serie de primari ai comunelor din zonă

Înființarea regiei silvice este necesară deoarece forma în care se administrează acum fondul forestier prin intermediul unui srl, este una ilegală.

Cum s-au gândit însă autoritățile locale să rezolve problema, e o altă poveste. Practic autoritățile locale de a Turda au copiat fără să gândească variante găsite pe internet.

Primăria Moldovenești este una din unitățile administrativ teritoriale ce refuză să aprobe orbește înființarea regiei silvice. Autoritățile locale de la Moldovenești au cerut un audit complet al modului în care a fost exploatată pădurea și un audit al srl-ului ce s-a ocupat de administrarea terenului silvic. ”Am cerut un audit complet, am primit un audit parțial”, spune primarul Ioan Mărginean. Moldoveneștiul nu va aproba înființarea regiei silvice în forma în care aceasta a fost propusă, a confirmat primarul localității. Cei de la Moldoveneși cer un audit complet al srl-ului ce a administrat pădurea, radierea acestuia sau declararea insolvenței dacă are datorii și abia apoi înființarea unei noi regii.

Au mai inventat un director

Una din prevederile ilegale ale hotărârii de la Turda prin care se constituie ocolul silvic este aceea de numire a unui director ca și ca și șef al noii regii silvice, separat de funcția de șef de ocol.

Potrivit Codului Silvic, conducerea și reprezentarea legală a ocolului silvic de regim sunt asigurate de șeful de ocol silvic, numit de proprietarul unic, consiliul local, consiliul de administrație ori de adunarea generală, după caz, cu avizul autorității publice centrale care răspunde de silvicultură.

În documentul aprobat de Consiliul Local Turda se precizează că reprezenantul legal este un director numit în condițiile OUG 109 privind guvernarea corporativă a întrepriderilor publice și , separat, șeful de ocol este însărcinat dpar cu activitatea tehnică. Acestă prevedere este ilegală, deoarece mențiunea din Condul Silvic are întâietate.

Potrivit Codului Silvic, care este o lege organică deci o lege cu rang mai mare decât o ordonață de urgență, conducerea și reprezentarea legală și a ocolului silvic de regim sunt asigurate de șeful de ocol silvic, numit de proprietarul unic, consiliul local, consiliul de administrație ori de adunarea generală, după caz, cu avizul autorității publice centrale care răspunde de silvicultură.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.