Li s-a interzis să depună coroane la monumentul Revoluționarilor

0

Consilierii locali ai USR-Plus, Gabriela Blăniță și Adrian Teban au fost opriți la depunerea de coroane în memoria revoluționarilor turdeni pe motiv că nu fac parte dintre ”oficialități”.

Cei doi aleși locali au fost opriți de către Costică Petruș, un angajat al Primăriei Turda, care anunță la microfon ordinea în care se depun coroanele.

Incidentul s-a petrecut în 22 decebrie 2020, la evenimentele destinate comememorării eroilor Revoluției Române din fața Primăriei Turda.

Cei doi consilieri locali ai USR-Plus au primit o invitație oficială de la Primăria Turda pentru a participa la evenimentele dedicate comemorării eroilor Revoluției Române. Au comandat o coroană în memoria celor omorâți în Decembrie 1989, coroană în numele grupului consilierilor locali ai USR.

Ajunși la depunerea de coroane, consilierii Gabriela Blăniță și Adrian Teban au fost opriți de un angajat al Primăriei Turda care le-a spus că nu au ce căuta în rând cu oficialitățile.

Ironia face că aleșii locali au fost opriți din a-i omagia chia pe cei morți pentru libertate, la doar 31 de ani de la Revoluție.

Consilierii USR-Plus au depus coroana după închiderea evenimentelor oficiale.

Decizia angajatului Primăriei Turda contravine unor articole de lege și reprezintă un abuz.

”Partidele politice sunt asociaţii cu caracter politic ale cetăţenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la formarea şi exercitarea voinţei lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituţie”, se precizează în Legea partidelor politice.

Statului aleșilor locali stabilit prin legea 393/2004 precizează deasemenea că participarea aleşilor locali la activitatea autorităţilor administraţiei publice locale are caracter public şi legitim, fiind în acord cu interesele generale ale colectivităţii în care îşi exercită mandatul (…) aleşii locali îndeplinesc o funcţie de autoritate publică şi sunt ocrotiţi de lege.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.